Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Sergiu Bilcea: "Centura de Est a Aradului va fi cea mai importanta investitie din judet!"

Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Sergiu Bilcea anunta ca realizarea Centurii de Est a municipiului Arad, care va inchide astfel inelul de centura al Aradului, va fi cea mai importanta investitie de infrastructura la nivelul judetului! Lucrarea se realizeaza din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, iar termenul de depunere a documentatiei este 2 iulie.

Ea presupune construirea unui nou pod peste Mures si a unui pasaj peste calea ferata in zona Vladimirescu si Fantanele.  Valoarea totala estimata a investitiei este de 212.008.073,06 lei inclusiv TVA, tronsonul avand o lungime de 11 kilometri.

Consilierii judeteni au votat, in sedinta extraordinara de astazi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect de anvergura, foarte important pentru judetul si municipiul Arad.

„Este un proiect de amploare, care face parte din strategia Consiliului Judetean de imbunatatire a retelei de drumuri judetene si cresterea calitatii si sigurantei traficului rutier. Legam cele doua maluri ale Muresului, scoatem traficul greu din municipiu, facem jonctiunea directa intre doua drumuri nationale: Deva-Arad, respectiv Timisoara-Arad. Tronsonul pe care dorim sa-l modernizam inseamna de fapt un drum adecvat standardelor actuale, care va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mures, cinci sensuri giratorii, o trecere de cale ferata, piste de biciclisti, statii de autobuz, iluminare publica. Practic legam cu inca un pod cele doua maluri ale Muresului. Pe plan economic, acest proiect mai inseamna si oportunitatea de a atrage investitori, de a creste nivelul de trai, in special pe malul stang al Muresului, zona Frumuseni-Fantanele”, a declarat Sergiu Bilcea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. 

„Practic, vom «inchide» inelul de centura al municipiului Arad, vom scoate traficul de tranzit din municipiu, iar principalele beneficii directe ale aradenilor vor fi fluidizarea traficului, implicit scurtarea timpului de deplasare, dar si scaderea poluarii si cresterea confortului urban”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Autor: Arq.ro, 07/06/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum