Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Pas important pentru noul Spital de Pediatrie

In sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, desfasurata astazi, consilierii judeteni au aprobat trecerea unor parcele de teren, in suprafata de 6.070 m2, din domeniul public al Municipiului Arad in domeniul public al Judetului Arad. Prin preluarea acestui teren, Consiliul Judetean poate sa demareze una dintre cele mai importante investitii in domeniul Sanatatii din ultimii 40: un spital pediatric nou!

Proiectul a trecut astazi, la a doua „strigare”, dupa ce la sedinta ordinara din 30 mai nu s-a intrunit numarul suficient de voturi, necesar transferului de terenuri, deoarece 13 consilieri judeteni au boicotat sedinta!

„A fost un demers foarte important si necesar pentru demararea investitiei de 40 de milioane de euro, prin care vom avea la Arad un nou spital pentru copii. Din pacate, acest transfer a fost realizat abia dupa ce proiectul a fost repus pe ordinea de zi, din cauza faptului ca, la anterioara sedinta, consilierii judeteni PSD si ALDE au REFUZAT sa participe la vot, iesind din sala”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Iustin Cionca este de parere ca orgoliile si disputa politica trebuie sa aiba totusi limite si ca anumite proiecte strategice, cum este noul spital pediatric, trebuie sa aiba o prioritate maxima si o sustinere unanima. „Ne punem la aceeasi masa, discutam, aducem argumente si contraargumente, dar la sfarsitul discutiei trebuie sa mergem cu o idee unitara, cu un consens absolut. Cred ca asta asteapta cetatenii de la noi, mai ales cand e vorba de copiii nostri, cum este cazul acum, la aceasta decizie”, a mai declarat Iustin Cionca.

„Ne dorim un complex pediatric nou, cu circuite medicale modern, care sa asigure toate conditiile necesare in tratarea copiilor, fara ca acestia sa mai fie nevoiti sa circule dintr-o parte in alta a spitalului pentru efectuarea investigatiilor medicale necesare stabilirii diagnosticului”, a completat presedintele Consiliului Judetean Arad.

Noua sectie de pediatrie va fi o cladire pe sapte nivele, o investitie de peste 40 de milioane de euro! Va cuprinde sectiile de neonatologie, obstetrica ginecologie, pediatrie si chirurgie si ortopedie infantila, reunite sub acelasi acoperis, cu functionalitate moderna in ceea ce priveste circuitele medicale. Obiectivul este cuprins in Lista Sinteza de investitii a Companiei Nationale de Investitii.

Autor: Arq.ro, 07/06/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum