Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Afirmarea familiei crestine prin responsabilitate si marturisire

Dumnezeu a creat primii oameni, barbat si femeie: „Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu i-a facut; a facut barbat si femeie. Si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: ‹‹Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti››” (Facere 1, 27-28).
    Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru Iisus Hristos a participat impreuna cu mama Sa, Fecioara Maria si cu ucenicii Sai la Nunta din Cana Galileii, unde a binecuvantat casatoria dintre  un barbat si o femeie (cf. Ioan 2, 1-11).
    Biserica este intemeiata de Domnul Iisus Hristos, iar iubirea dintre Hristos si Biserica este data drept model pentru iubirea dintre sot si sotie, barbat si femeie (cf. Efeseni 5, 25).
    Sfintii Apostoli, prin marturisirea Evangheliei Domnului Iisus Hristos in lume, au binecuvantat noile familii de crestini (cf. Efeseni 6,1-4).
    Sfintii Parinti ai Bisericii s-au nascut si au crescut in familii numeroase, au cinstit familiile crestine si au scris mult si profund despre casatoria dintre barbat si femeie si despre familia crestina.
    Sfantul Ioan Gura de Aur numeste familia crestina formata din tata, mama si copii, Biserica de acasa, laborator al mantuirii si desavarsirii.
    Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu si sotia sa Maria au avut 11 copii, dintre care cei patru baieti au fost martirizati impreuna cu tatal lor la 15 august 1714.
    Lumea (adica oamenii) s-a inmultit  prin dragoste si binecuvantarea lui Dumnezeu (cf. Facere 1, 28) si comuniune jertfelnica de iubire dintre un barbat si o femeie.
    Noi cei de astazi avem responsabilitatea de a marturisi cu cuvantul si fapta lucrarea lui Dumnezeu in lume prin oameni si familie si totodata avem datoria de a apara identitatea familiei alcatuita dintre barbat si femeie, realitate ce trebuie sa fie mentionata si in Constitutia Romaniei spre folosul poporului roman.
    Prin Referendumul de schimbare a articolului 48 din Constitutia Romaniei noi nu discriminam pe cineva, ci afirmam si aparam familia instituita de Creatorul lumii vazute si nevazute, de Dumnezeu Care iubeste si sfinteste creatia si omul (barbat si femeie).
    Ne-am nascut intr-o familie alcatuita din parinti tata (barbat) si mama (femeie) si dorim ca aceasta forma de viata si familie sa continue, indiferent de optiunile unor persoane.
    Avem libertatea si datoria de a alege, de a participa la Referendum si de a vota pentru modificarea articolului 48 din Constitutie, adica pentru continuitatea legala a familiei ca uniune dintre barbat si femeie, intelegand efectele acestui vot.
    Dumnezeu sa ajute poporul roman si in Anul Centenarului Marii Uniri de la 1918 in a-si afirma istoria, credinta, unitatea si familia intemeiate pe iubirea si jertfa Mantuitorului Iisus Hristos, credinta si jertfa mucenicilor, marturisitorilor si eroilor romani din vechime si pana astazi.
    Sa mergem la Referendum in zilele de 6-7 octombrie 2018 si sa votam Da, pentru clarificarea textului articolului 48 din Constitutia Romaniei pentru definirea casatoriei, cu formularea precisa: „uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie”..

Preasfintitul Emilian Crisanul -
Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului

Autor: Arq.ro, 02/10/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum