Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Rezultatele de la MARATONUL, SEMIMARATONUL SI CROSUL ARADULUI - 2018 - editia a VIII-a

Participantii la MARATONUL, SEMIMARATONUL SI CROSUL ARADULUI - 2018 au avut de ales intre 6 curse:

    cros 0,7 km FERONERIA;
    cros 6 km;
    stafeta maraton;
    semimaraton – 21,097 km;
    maraton – 42,195 km;
    Ultramaraton – 49,22 km.


S-au inscris 1724 de persoane la toate cursele iar dintre acestea au participat 1252. Mai detaliat, un numar de 362 de alergatori din cei 537 inscrisi au luat startul la cursele competitionale:  6 km, semimaraton, maraton, maraton stafeta si ultramaraton iar la Cros 0,7 km Feroneria, cursa necompetitionala, au ridicat pachetul de concurs 890 de participanti. Pe tot evenimentul, 73,6% a fost rata de participare raportata la numarul de inscrisi.

Premiile s-au impartit astfel:

    Ultramaraton masculin:  

    Sorin Ene;
    Alin Bugari;
    Gheorghe Ovidiu Mocanu;
 

    Ultramaraton feminin:  

    Guler - Cionca Mara Alexandra;
    Dana Slavita Miculescu;


    Maraton masculin:  

    Marian Vlad;
    Iulian Mardan;
    Dan On;
 

    Maraton feminin:  

    Iulia Ghinga;
    Otilia Mot;
    Oana Harna;


    Semimaraton masculin:  

    Ionut Maran;
    Radu Pleian;
    Eugen Bar;


    Semimaraton feminin:  

    Raluca Burtea;
    Erika  Barczan;
    Elena Avram;


    Maraton stafeta feminin:

    KipkelenGirls: Cristea Adela, Ghinga Iulia, Mateuca Denisa si Todoran Renata;
    ANIMED: Iosim Mihaela, Klein Adriana, Mot Otilia si Tulvan Noemi- Alexandra;
    4TEAM: Bragea Lavinia, Dragoescu Maria Andreea, Miclea Madalina Ioana si Tamas Gabriela;


    Maraton stafeta masculin:

    A.T.I.A: Draia Razvan Raul, Nagy Ladislau, Talpos Andrei si Vlad Marian;
    YAZAKI SPORT LEAGUE: Klimai Cristian, Kovacs Zsolt, Matuz Angelo si Pager Ernest;
    DSPG Team: Dragos Florin, Groza Gheorghe, Plesu Mircea si Salade Adrian;


    Cros 6km - masculin:

    Octav Ferche;
    Marius Bozesan;
    Robert Anderwald;


    Cros 6km - Feminin:

    Adriana Klein;
    Adeline  Fizedean;
    Raluca Azoitei;

S-a acordat un premiu special lui Ilie Victor, un maratonist aflat la cursa 266, la 66 de ani, s-a organizat o tombola pentru spectatori iar la final s-au anuntat si premiile pentru identitate.

Medaliile de la semimaraton, ultramaraton si maraton au avut ca simboluri: Romania – 100 de ani - harta in miniatura, Cetatea Aradului, Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare, Manastirea Hodos-Bodrog si Palatul Administrativ din Arad, fiind realizate de catre Radu Burghelea la propunerea gravorului aradean Zoltan Abraham.

Evenimentul a avut ca scop incurajarea practicarii sportului de catre amatori si a fost organizat de catre Clubul Sportiv Experienta Multisport cu sprijinul Primariei Municipiului Arad si a Centrului Municipal de Cultura Arad, la initiativa lui Sorin-Victor Roman.

La punctul de sosire Feroneria a organizat un joc interactiv cu premii instante. Participantii care reuseau sa extraga cheia corecta pentru a deschide o usa au castigat mai multe premii surpriza.  

Punctele de hidratare s-au asigurat de-a lungul traseului de catre ISOSTAR (bautura energizanta) si Vegan Time (fructe). De asemenea, Herbalife a oferit CR7, bautura hipotonica pentru hidratare avansata si anduranta precum si consultatii gratuite. Exercitiile de incalzire din cadrul evenimentului au fost propuse de catre CrossFit Arad.

Pregatirea traseului a fost realizata de catre Ciprian Stefanescu de la SightRunning.ro in timp ce ordinea pe traseu a fost asigurata de catre Politia Locala Arad, Politia Rutiera Arad, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arad, Piros Security precum si de catre o echipa dedicata de voluntari locali. Secretariatul evenimentului a fost asigurat cu sprijinul consistent al Universitatii „Aurel Vlaicu” Arad, iar prezentarea evenimentului a fost realizata de catre Vasile Blidar si Gabriel Iazbinscky. Echipa de animare muzicala de la start a fost alcatuita din Stelutele Aradului - Scoala Populara de Arte si Ozlem Kızıldag.

Premiile acestei editii, atat in bani cat si in produse ori servicii au fost oferite de catre: Feroneria Prod (sponsor principal), Leoni, Herbalife, Yazaki, Webasto, Lexus Publicitate, CrossFit Arad, Isostar, Vegan Time, Perskindol, Fagaras, Restaurantul Decebal si magazinul de cadouri si flori – Gift Center.

In cadrul evenimentului un moment special a fost dedicat promovarii donarii de sange, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Arad.

Dupa curse a avut loc o activitate de ecologizare de-a lungul Muresului colectandu-se sticlele de plastic intr-o actiune de reciclare selectiva a deseurilor realizata in cadrul Green Network Romania. „Am fost bucurosi sa participam la acest eveniment si sa includem Aradul pe lista activitatilor dedicate miscarii si protectiei mediului”   Patrick Pesch, Berlin, reprezentant Green Network.

„Doresc sa le multumesc voluntarilor prezenti la acest eveniment, au reusit crearea unei atmosfere de zile mari iar energia investita a fost foarte apreciata de catre alergatorii prezenti sambata.” Cristina Anamaria Nistor, responsabila premiere si secretariat.

 „A fost o editie ce a avut, printre altele, o schimbare de sezon, o perioada mai scurta si mai intensa de promovare, noi formule de organizare si o vreme foarte buna pentru alergat. Cu suisuri si coborasuri, cu efort si emotii de multe feluri, am fost incantati sa avem alaturi alergatori, voluntari, sponsori, parteneri ori spectatori, impreuna am mai facut un pas in promovarea miscarii pentru sanatate, in Arad.” - Sorin-Victor Roman.

Urmeaza ultima sectiune din eveniment, acordarea premiilor speciale pentru indrumatori, cluburi si institutii de invatamant. 

Autor: Arq.ro, 08/10/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum