Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Restaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finantata cu fonduri europene in valoare de aproximativ 16 milioane lei

Joi, 1 noiembrie 2018, in sala Regele Ferdinand de la Primaria Municipiului Arad in cadrul unei conferinte de presa, a avut loc semnarea contractului de finantare pentru proiectul: Reabilitare invelitoare, fatada principala si sala de spectacole la Filarmonica de Stat Arad.  Beneficiarul proiectului este Primaria municipiului Arad.

Proiectul va fi finantat in cadrul Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. 

Interventiile realizate au vizat reabilitarea fatadei, a sarpantelor, a salii mari si a celei mici, a foyerului, holurilor si scarilor interioare, precum si a curtilor, vitraliilor, subsolului si instalatiilor.

De asemenea, au fost montate un ascensor si o rampa destinata persoanelor cu dizabilitati.

Sorin Maxim, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest–Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020, a precizat faptul ca scopul acestor finantari este acela de a accelera procesul de absorbtie, plata catre Primaria municipiului Arad urmand sa fie realizata curand.

“Este un proiect de mare insemnatate pentru comunitatea aradeana. Putem spune ca in aproximativ o luna de zile, in bugetul municipiului Arad va intra o suma importanta de bani si ne bucuram ca finantarile pe care le-am acordat in timp, se vor intoarce la aradeni”,  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

Totodata, directorul Filarmonicii de Stat aradene, Doru Orban, a subliniat faptul ca este vorba despre cea mai mare investitie culturala din ultima suta de ani, ca performanta, Filarmonica de Stat din Arad situandu-se deasupra unor sali de spectacole de renume, din Budapesta sau Viena.

Autor: Arq.ro, 02/11/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum