Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Consiliul Judetean a sprijinit cu 63 de milioane de lei, in trei ani, proiectele primariilor din judet

In perioada 2016-2018, Consiliul Judetean Arad a alocat peste 63 de milioane de lei primariilor din judet, pentru sprijinirea proiectelor derulate de acestea. Alocatiile Consiliului Judetean pentru primarii vin in contextul in care bugetul judetului Arad a suferit taieri semnificative din partea Guvernului, cele mai drastice fiind in anul 2018.

Fondurile cu care Consiliul Judetean ajuta investitiile primariilor din judet provin, in cea mai mare parte, din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale colectate la nivelul judetului si partial din TVA.

„Ne-am concentrat pe sprijinirea comunitatilor mai mici, a celor cu bugete mai reduse. In masura posibilitatilor noastra, contribuim anual, pentru a sprijini proiectele primariilor din judetul nostru. Daca Guvernul nu ar fi taiat din banii Consiliului Judetean, contributia noastra putea fi si mai consistenta pentru primarii. Sprijinim proiecte importante pentru cetateni, pe care unele primarii nu ar putea sa le realizeze fara noi. Din anul 2016 am repartizat peste 63 de milioane de lei, adica aproximativ 14 milioane de euro, pentru unitatile administrativ-teritoriale din judet. Cu atat mai importanta este contributia noastra la proiectele primariilor din judet, cu cat si acestea au suferit de pe urma politicii Guvernului”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Consiliul Judetean a cofinantat diverse lucrari edilitare, de la modernizari de strazi, drumuri comunale si amenajari de trotuare, la gradinite, scoli, camine culturale sau sedii administrative, retele de apa si canalizare, amenajari piete etc. Sumele distribuite in ultimii trei ani sunt 22.483.000 lei (2016), 24.564.000 lei (2017) si 15.320.480 lei (2018).

„Se observa o scadere semnificativa in ultimul an, din cauza faptului ca Guvernul a taiat 11 milioane de euro din bugetul Consiliului Judetean”, a precizat presedintele Iustin Cionca.

Autor: Arq.ro, 10/01/2019

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum