Piazzolla Tango Night - Spectacol de Tango Argentinian

25.05.2024 - 25.05.2024

Filarmonica de Stat Arad, Arad
Piața George Enescu 1

sâmbătă, 25 mai, ora 19:00

PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor din țară.

Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical. Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice ,devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian.

„ Cluj Tango Orchestra „ concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România,și  este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango

Veți putea asculta in aceasta seară cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului precum „ Libertango „, Oblivion sau Adios Nonino,  dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg precum „ Suite Lumiere „ „ Soledad” sau „ Chiquilin de Bachin „ dar și unele dintre cele mai iubite tango uri argentiniene .

CLUJ TANGO ORCHESTRA

MARTHIN MARCOS ( invitat special) – Buenos Aires-Argentina

Marthin este un solist vocal născut și crescut în orașul tango-ului, Buenos Aires, unde a avut o copilărie și adolescență înconjurată de muzica de tango in familie. Tatăl lui este scriitor de tango, iar Marthin începe să cânte din tinerețe, mai ales repertoriul lui Carlos Gardel.

O voce gravă și autentică, piesele lui sunt cântate în limbajul „ Lunfardo” specific muzicii de tango,   Marthin concertează atât în Spania la Barcelona cât și în România alături de Cluj Tango Orchestra. 

IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)

Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 20 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana” , profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii  în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) ,și pianistul  Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant  al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN-contrabas

Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat !

Se alatură în această poveste de tango și dansatorii Școlii Tango Malena din Timișoara.

Silviu Gușat  și Bianca Laudacescu sunt  fondatori ai Școlii de dans „ Tango Malena” din Timișoara. O școală de tango modernă și nonconformistă, care  abordează tango ul atat printr-o viziune clasică cât și modernă, fiind invitați sa danseze la marile evenimente culturale ale urbei . Un cuplu de dans elegant  și vibrant, cu o mare experientă pe ringurile festivalurilor de tango argentinian, aceștia vor aduce în fața dumneavoastră frumusețea acestui dans.

Se alătură lor și colegii de la scoala Tango Malena, respectiv Luciana MagIani Mag și Magdalena Borș Alex Miron, două cupluri de tineri dansatori care vor completa tabloul serii.

Gazda acestui spectacol și totodată partenerul nostru  este   Filarmonica Arad,  o instituție de cultură cu tradiție și care nu mai are nevoie de prezentare. Cluj Tango Orchestra se află pentru prima data în concert la Arad.

Noi va invitam cu drag in povestea noastră de tango să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr un mod cât mai autentic de cei doi solisti alaturi  de Cluj Tango Orchestra.

Tango ul argentinian face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO și este considerat un fenomen universal .

Bilete se pun în vânzare exclusiv online pe iabilet.ro

Persoanele cu dizabilități au intrare libera( și însoțitorul deasemenea ) , la fel și copiii sub 14 ani au intrare liberă dacă sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet !

fashiondays.ro