Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Colocviul Național ”Științe muzeale. Oportunități de formare profesională” la Muzeul de Artă Arad

Colocviul Național ”Științe muzeale. Oportunități de formare profesională” la Muzeul de Artă Arad
Comentează 0


Complexul Muzeal Arad a organizat  miercuri, 6 noiembrie 2019, la Muzeul de Artă Arad (str. Gh. Popa de Teiuș, nr. 2-4, etaj II) Colocviul Național ”Științe muzeale. Oportunități de formare profesională”, 

La eveniment au fost invitate cadre didactice universitare și specialiști din domeniul muzeal, reprezentând universități din Transilvania (Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Vest Timișoara) și  Universitatea Națională de Arte București. Proiectul educațional le-a oferit elevilor arădeni, viitori studenți, posibilitatea de a se documenta și familiariza cu o serie de specializări (muzeologie, istorie, arheologie, antropologie, restaurare, design) necesare celor care își desfășoară activitatea într-un muzeu. 

Au participat peste 400 de elevi din liceele arădene: Colegiul de arte ”Sabin Drăgoi” Arad, Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman” Arad, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Arad, Liceul Tehnologic ”Ștefan Hell” Sântana, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Colegiul Economic Arad, Colegiul Național ”Moise Nicoară” Arad, Liceul Tehnologic ”Iuliu Moldovan” Arad, Colegiul Particular "Vasile Goldiș" Arad.

“Expozițiile și evenimentele culturale pentru public reprezintă doar un segment al muncii specialiștilor din muzeu. Pentru valorificarea și promovarea patrimoniului, în muzeu se desfășoară o muncă mai puțin cunoscută vizitatorilor – cercetarea și munca de restaurare a bunurilor muzeale. Acest proiect educațional s-a născut din ideea de a le oferi elevilor arădeni, viitori studenți, posibilitatea de a se documenta și familiariza cu o serie de specializări (muzeologie, istorie, arheologie, antropologie, restaurare, design) necesare celor care își desfășoară activitatea într-un muzeu”, a declarat Bogdan Blaga, managerul Complexului Muzeal Arad.


Programul a fost următorul:
orele 10.00-13.00
Deschiderea evenimentului
Prezentarea ofertei educaționale pentru elevii claselor a XI și a XII-a, urmată de vizitarea expoziției de artă și a expoziției ”La Belle Époque”.
ora 14.00
Dezbatere pe tema educației muzeale.

Echipa de proiect:
Drd. Ioan Paul Colta, coordonator proiect
Dr. Adriana Pantazi
Dr. Felicia Oarcea

Eveniment realizat cu sprijinul Bibliotecii Județene ”A.D. Xenopol” Arad și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/events/2492284920806668/

 

Adelina STOENESCU,

muzeograf

 

Galerie foto (73)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite