Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 9.000 de lei și peste 116 kilograme de carne confiscate de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au descins, ieri, în mai multe piețe din municipiu, în cadrul unei acțiuni de preîntâmpinare a comerțului ilegal cu carne și produse din carne de porc, comerț făcut de persoane fizice neautorizate.

Amenzi de 9.000 de lei și peste 116 kilograme de carne confiscate de inspectorii DSVSA
Comentează 0

În urma acțiunii au fost amendate 14 persoane, suma totală a amenzilor aplicate ridicându-se la 9.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate în vederea distrugerii 116,7 kilograme de carne și produse din carne comercializate ilegal. „Atragem atenția, în mod deosebit, populației să nu cumpere aceste produse, existând pericolul transmiterii toxiinfecțiilor alimentare grave. Aceste produse au o proveniență dubioasă, posibil provenite de la animale bolnave sacrificate în condiții improprii, fără control sanitar veterinar. În plus, aceste produse sunt aduse și păstrate în condiții improprii. Rugăm locuitorii din județul Arad să achiziționeze carne și produse din carne, precum și alte produse  de origine animală și nonanimală numai din unități autorizate sanitar-veterinar, aceste unități deținând și spații frigorifice destinate acestui scop. De asemenea, magazinele primesc aceste produse însoțite de documente sanitare veterinare și de proveniență, care atestă salubritatea acestora”, a declarat dr. Viorel Agud, directorul DSVSA.

Mai trebuie spus că reprezentanții instituției cer primăriilor care organizează diverse sărbători câmpenești să informeze DSVSA  cu privire la data evenimentului și a firmelor care  doresc să comercializeze produse de origine animală și non animală la aceste sărbători, pentru a verifica autorizarea acestora, precum și modul de comercializare a produselor alimentare la aceste manifestări. „În caz contrar vor fi răspunzători de eventualele evenimente neplăcute”, a încheiat Agud.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite