Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Descinderi și la Inspectoratul Școlar / UPDATE: De ce a fost reţinută Anca Stoenescu

La Arad pare să fie astăzi o zi a descinderilor făcute de procurorii DNA. După ce la primele ore ale dimineții anchetatorii au făcut percheziții la sediul PSD și la casele deputaților Dorel Căprar și Florin Tripa, a urmat o descindere și la sediul Inspectoratului Școlar Județean.

Descinderi și la Inspectoratul Școlar / UPDATE: De ce a fost reţinută Anca Stoenescu
Comentează 3

Update 3 De ce a fost reţinută Anca Stoenescu

Procurorii DNA au făcut lumină cu privire la motivul pentru care au reţinut-o pe Anca Stoenescu, fost inspector şcolar general interimar. „Inculpata Stoenescu Anca Patricia, în calitatea sa de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, ar fi dispus, din considerente politice și cu încălcarea Legii educației naționale, eliberarea din funcție a unui inspector școlar pentru criticile aduse partidului”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Update 2 Anca Stoenescu a fost reținută pentru 24 de ore

Anca Stoenescu a fost dusă, ieri seara, la audieri, la sediul DNA Timișoara, de unde nu a mai fost lăsată să plece, fiind reținută pentru 24 de ore. Potrivit pressalert.ro, urmează ca astăzi să fie prezentată în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Se pare că dosarul în care este implicată vizează o destituire ilegală, fapt negat de aceasta la intrarea în sediul DNA.

Foto: Facebook


Update 1 Anca Stoenescu este vizată de anchetă pentru menținerea în funcție a inspectorului Paul Barta

Din informațiile noastre, fosta inspectoare generală Anca Stoenescu ar fi vizată de anchetă pentru menținerea în funcție a inspectorului școlar Paul Barta, după ce i se terminase mandatul. Sursele noastre susțin că în mod normal Barta ar fi trebuit să se întoarcă la fostul loc de muncă, însă ar fi fost menținut în echipa de inspectori de către Anca Stoenescu, fără a se fi întreprins procedurile legale. 

Vasile de Zărand


Potrivit unor informații, acțiunea procurorilor ar viza activitatea fostei inspectoare generale Anca Stoenescu. 

Anchetatorii se află acum în birourile instituției și caută acte.

Contactați telefonic, reprezentanții Biroului de Presă al DNA susțin că deocamdată nu pot da detalii despre acțiunea de la IȘJ, așteptând rezultatul percheziței făcute de Biroul Teritorial Timișoara.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite