Național Cultură Religie Ultima oră
Slujbe de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 170 de ani de la naștere
Slujbe de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 170 de ani de la naștere
14/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Sectorul cultural și de comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureștilor anunță că la împlinirea a 170 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, miercuri, 15 ianuarie 2020, va fi oficiată o slujbă de pomenire la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Astfel, între orele 08.00 – 10.00, în capela Cimitirului Bellu va fi oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoţi care slujesc în cimitirele din Bucureşti, urmată de slujba Parastasului la mormântul poetului, la ora 10.00.

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu va fi depusă o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La ora 10.30, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, se va săvârşi slujba Parastasului pentru cinstirea memoriei sale.

Slujbă de pomenire în Arhiepiscopia Aradului

În aceeași zi de 15 ianuarie 2020, începând de la ora 09.30, după Sfânta Liturghie oficiată în mod obișnuit în Catedrala Veche din Arad, se va săvârși slujba Parastasului în memoria celui care în 1868 a poposit timp de o lună în Cetatea Aradului și pentru veșnicie în sufletele tuturor. Parastasul va fi săvârșit de un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. 


Foto cu caracter ilustrativ, ziarul Lumina

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.