Din Arad Ultima oră
Voluntarii de la Crucea Roșie Arad, în sprijinul celor afectați de coronavirus
Voluntarii de la Crucea Roșie Arad, în sprijinul celor afectați de coronavirus
13/03/2020 ⋅ 0 comentarii

În condițiile pandemiei de coronavirus, voluntarii filialei Arad a Crucii Roșii s-au alăturat campaniei naționale de informare a populației pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, aceștia s-au angajat în asigurarea pachetelor de alimente de bază și pachetelor de igienă, conform normelor și standardelor Crucii Roșii Române pentru situații de urgență, celor aflați în izolare la domiciliu.

”În condițiile actuale ale pandemiei de COVID 19, Crucea Roșie filiala Arad, s-a mobilizat cu voluntarii în sprijinul problemelor ivite.

În acest context, au fost distribuite peste 7000 de pliante și afișe legate de metodele de protecție împotriva infectării cu coronavirus. Acestea au fost distribuite în școli, vamă, autorități locale, pe stradă la populație.

În decursul zilei de mâine filiala va dota un centru de carantină din județ, în care sunt persoane cazate asimptomatice cu o mașină de spălat haine. De asemenea vor fi puse la dispozitia lor: 20 de paturi, 50 de cearceafuri, huse pernă. La solicitarea autorităților publice se va asigura hrana la persoanele izolate la domiciliu care nu au aparținători sau venit, cu pachete de alimente de 10 kg.

Doi tineri voluntari, studenți la postliceala sanitară vin în sprijinul activității din vama Nădlac. Pe viitor vom continua activitățile de sprijin, în colaborare cu Comisia județeană de dezastre”, au transmis reprezentanții Crucea Roșie Arad.

Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie privitor la coronavirus, AICI.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.