Național Cultură Ultima oră
Expoziția ”Brâncuşi. Sublimarea formei” poate fi vizitată de acasă, online
Expoziția ”Brâncuşi. Sublimarea formei” poate fi vizitată de acasă, online
24/03/2020 ⋅ 0 comentarii

În tot acest rău numit pandemie de coronavirus, izolarea la domiciliu poate deveni o adevărată oportunitate de dezvoltare personală, iar în acest sens multe platforme digitale ne invită a ”consuma”, online, cultură. 

Oferta este atât de bogată încât acest #StamAcasa poate deveni cu ușurință o bună ocazie de a pătrunde în acele locuri în care, dincolo de Starea de Urgență, poate le-am ignorant sau nu am făcut din ele o prioritate. 

O nouă veste bună: Institutul Cultural Român oferă acces gratuit, prin mediul online, la expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”, vernisată la palatul Artelor BOZAR din Bruxelles, în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.

Cifrele oficiale arată că sculpturile artistului român au atras mai mult de 85.000 de persoane, un număr record pentru o expoziţie dedicată unui artist român peste hotare.

Expoziţia a fost parte integrantă a festivalului EUROPALIA desfăşurat sub patronajul Familiei regale a Belgiei.

„Brâncuşi. Sublimarea formei” a reunit fotografii şi documente, opere de artă din mari muzee ale lumii precum: Tate Gallery din Londra, Muzeul Rodin şi Centrul Pompidou din Franţa, Muzeul Hirshhorn din Washington şi Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova, dar şi o lucrare din colecţia Academiei Române.

Stăm acasă. Cu puțină silință putem da acestui timp o cu totul altă însemnătate. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.