Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce se întâmplă cu mieii de Paște; mai pot fi sacrificați în timpul pandemiei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) vine cu o veste bună. Pandemia de coronavirus nu este de natură să împiedice sacrificarea mieilor de Paște. Trebuie spus însă că fermierii trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Ce se întâmplă cu mieii de Paște; mai pot fi sacrificați în timpul pandemiei
Comentează 0

Având în vedere situația generată de evoluția pandemiei COVID 19, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad poate aproba  amenajarea unui spațiu/loc temporar de sacrificare a  mieilor la nivelul fermei/exploatației autorizată/înregistrată sanitar veterinar, în vederea sacrificării mieilor din exploatația proprie, având în vedere respectarea regulilor generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, precum și respectarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel.

Carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor proveniți din fermă/exploatația proprie poate fi comercializată doar către consumatorii finali nu și  altor unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, susține Viorel Agud, directorul DSVSA.

Controlul stării de sănătate al animelor, respectiv efectuarea examenului ante şi post mortem se va face de un medic veterinar oficial.

„Solicitările fermierilor care intenționează amenajarea de spații temporare pentru sacrificarea mieilor la nivelul fermei/exploatației se pot transmite la adresa de email a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad – office-arad@ansvsa.ro  până la data de 31.03.2020”, a ținut să precizeze Agud.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite