Life Ultima oră Externe
”Rămâneţi acasă, rămâneţi în siguranţă”. Marea Piramidă din Giza, iluminată cu mesaje dedicate luptei împotriva COVID-19
”Rămâneţi acasă, rămâneţi în siguranţă”. Marea Piramidă din Giza, iluminată cu mesaje dedicate luptei împotriva COVID-19
31/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice rămasă încă în picioare a servit, luni seară, drept ecran de proiecţie pentru un mesaj dedicat luptei împotriva noului coronavirus, informează AFP, citat de Agerpres.

 „Rămâneţi acasă, rămâneţi în siguranţă” a fost mesajul proiectat pe Marea Piramidă de la Giza.

Proiectat cu litere mari de culoare verde pe fond roşu şi scris în engleză, mesajul a fost însoţit de un al doilea, cu litere albastre: „mulţumim celor care veghează asupra siguranţei noastre”, destinat personalului mobilizat în lupta împotriva coronavirusului. 

În faţa celor câţiva jurnalişti convocaţi pentru această ocazie, ministrul pentru turism şi antichităţi Khaled el-Enany a descris iniţiativa drept un „mesaj adresat întregii lumi”. 

În acelaşi timp, Enany a dat asigurări că ministerul său depune „eforturi intense pentru salubrizarea şi dezinfectarea tuturor hotelurilor turistice, vaselor, monumentelor, muzeelor, pentru a putea fi gata să primească turiştii” după terminarea pandemiei.

 

Foto: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.