Național Ultima oră
Peste 600.000 de puieţi, plantaţi în trei ani prin programul de reîmpădurire ”Pădurea de Mâine”
Peste 600.000 de puieţi, plantaţi în trei ani prin programul de reîmpădurire ”Pădurea de Mâine”
06/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Peste 600.000 de puieţi au fost plantaţi, în trei ani, prin programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine, până în prezent proiectul ajutând la reîmpădurirea a 146 de hectare, conform unui comunicat al fundaţiei care derulează programul.

Prin sloganul "Ajutăm, plantăm!", programul de împădurire a Fundaţiei Pădurea de Mâine a continuat în primăvara acestui an cu plantarea a 13 noi suprafeţe, în judeţele Suceava, Maramureş, Harghita, Braşov, Cluj şi Satu-Mare, pe un total de 57,6 hectare, deţinute de proprietari privaţi de păduri care nu au resursele necesare pentru a asigura reinstalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

Potrivit directorului executiv al Fundaţiei Pădurea de Mâine, Ionuț Apostol, în această primăvara operaţiunile de plantare au fost făcute cu firme specializate sau de către ocoalele silvice care au în administrare suprafeţele respective.

"Din păcate, nu am putut mobiliza voluntarii care şi-au exprimat dorinţa de a lua parte în proiect, dar ţinem legătura cu ei pentru activităţi viitoare. De asemenea, pe suprafeţele împădurite în sezoanele anterioare, au fost executate completări cu puieţi, acolo unde a fost necesar", a subliniat Apostol, conform aceleiași surse.

Ca un următor pas, începând cu luna iunie vor alocate resurse suplimentare pentru lucrări de întreţinere, respectiv îndepărtarea vegetaţiei din jurul puieţilor, pentru a le facilita dezvoltarea. Mai mult, Pădurea de Mâine urmăreşte să îşi extindă domeniul de activitate, pentru a promova gestionarea durabilă a pădurilor în România.

Pădurea de Mâine este un proiect dezvoltat de Asociaţia Administratorilor de Păduri alături de Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi HS Timber Group, în dorinţa de a asigura dezvoltarea durabilă a pădurilor. Proiectul îşi propune plantarea unui milion de puieţi pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreţinere şi monitorizare vor continua timp de până la şapte ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

Iniţiativa Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor privaţi de păduri care nu au resursele necesare pentru reîmpădurirea suprafeţelor deţinute.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.