Național Social Religie Ultima oră
Lecție de dragoste. Cum a reușit un profesor de Religie să unească frații de pe cele două maluri ale Prutului
Lecție de dragoste. Cum a reușit un profesor de Religie să unească frații de pe cele două maluri ale Prutului
10/07/2020 ⋅ 0 comentarii

”Dacă vă văd că sunteți dornici să faceți bine, înseamnă că ora de Religie și-a atins scopul”, obișnuia profesorul botoșănean Vasile Postolachi să spună adesea elevilor săi. 

Însă cum cea mai frumoasă lecție este cea a propriului exemplu, profesorul a desfășurat nu de mult o activitate menită a emoționa și numai prin titlul pe care a ales să i-l dea: ”DRAGOSTEA CARE UNEȘTE FRAȚII”. Iar dacă spunem că ”frații” despre care vorbește profesorul de Religie sunt cei aflați pe cele două maluri ale Prutului, cu siguranță veți înțelege de ce lecția de dragoste oferită de Vasile Postolachi este cu atât mai frumoasă și dătătoare de speranță.

În cadrul acestei activități, conform Basilica, profesorul a strâns fonduri pentru familiile afectate de inundații din județ, dar și pentru cele vulnerabile din Trebujeni, Basarabia, ajutoarele ajungând peste Prut prin Părintele Sergiu Aga de la Parohia „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului”.

Astfel, profesorul a pus în mișcare o colectă și a cumpărat alimente pentru șapte familii din Miorcani și Rediu, județul Botoșani. Cinci familii din Rediu, cele mai afectate de inundații, au primit și câte un mic sprijin financiar de 500 de lei.

„În ajutorul fraților din Rediu și Miorcani au venit și două persoane din Basarabia, unul student și unul procuror, care au demonstrat cu aceasta că sângele apă nu se face”, a spus Vasile Postolachi, conform aceleiași surse. 

Cum de multe ori este nevoie doar de omul potrivit pentru ”a tulbura apele” sau mișca inimile, cei care s-au alăturat proiectului au fost de la oameni simpli, foști elevi, studenți și chiar deputați.

„Este impresionant și emoționant să vezi mobilizarea oamenilor, de la studenți la deputat, de la români de pe ambele maluri ale Prutului la români din străinătate. Faptul că între donatori am avut și o fostă elevă, mi-a demonstrat că țelul meu de la ora de Religie a dat roade. Bunul Dumnezeu să răsplătească înmiit!”, a mai declarat Vasile Postolachi.

Și pentru ca ”Dragostea care unește frații” să fie cu atât mai pilduitoare, activitatea s-a desfășurat, simbolic, chiar de sărbătoarea Sfântului Ștefan cel Mare. 

Mai jos, câteva capturi foto, aparținând Părintelui Sergiu Aga și profesorului Vasile Postolachi, din acea emoție care a unit frații de pe cele două maluri ale Prutului într-o frumoasă Lucrare a Binelui și a Dragostei: 


 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.