Național Ultima oră
Veteranul de război Ioan Dumitru Pop, sărbătorit la 100 de ani. ”Fața și ochii i se luminează la vederea uniformei militare și Drapelului Național”
Veteranul de război Ioan Dumitru Pop, sărbătorit la 100 de ani. ”Fața și ochii i se luminează la vederea uniformei militare și Drapelului Național”
19/07/2020 ⋅ 0 comentarii

100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! După ce, în urmă cu două zile, veștile venite dinspre veterani erau menite a așeza doliu în suflete, astăzi avem din nou motiv de bucurie și mândrie. Veteranul de război Ioan Dumitru Pop, din localitatea clujeană Chiuiești, a împlinit vârsta de 100 de ani. 

Și cum este frumos la o astfel de sărbătoare, veteranul a fost înconjurat de familie, consăteni și reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala „Avram Iancu” a județului Cluj și ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Veteranul de război Ioan Dumitru Pop s-a născut la nici doi ani de la încheierea primei conflagrații mondiale. A auzit povești despre ororile războiului de la cei apropiați, însă nu a șovăit când a fost chemat să își facă datoria față de țară, să își apere patria. A fost unul dintre cei care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial și a reușit să se întoarcă cu viață acasă.

”Familia și consătenii din localitatea clujeană Chiuiești, care au avut ocazia să învețe istoria de la un om care face parte din ea, l-au sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. Puterile l-au cam lăsat, însă fața și ochii i se luminează la vederea uniformei militare și a Drapelului Național”, au transmis Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala „Avram Iancu” a județului Cluj și ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Mulți ani cu sănătate, domnule Ioan Dumitru Pop!

 

Foto: D4I ”Gemina”

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.