Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii care nu respectă măsurile anti-COVID, turnați la Tel Verde de vecini

În România se fac două reclamații pe oră pentru cei care nu respectă măsurile anti-COVID impuse de autorități. Tel Verde primește aceste sesizări, iar polițiștii și jandarmii fac cercetări pentru a aplica sancțiuni, informează Realitatea PLUS.

Românii care nu respectă măsurile anti-COVID, turnați la Tel Verde de vecini
Comentează 0

În România sunt două reclamații pe oră împotriva celor care nu respectă normele sanitare. Cele mai multe apeluri vin de pe plajă. De exemplu, un cetățean a sunat de pe o plajă din Mangalia și le-a spus operatorilor că sub o umbrelă sunt mai multe familii care nu respectă distanțarea socială. Imediat în zonă au fost trimiși oamenii legii din teritoriu pentru a vedea cum stă situația, de fapt.

Operatorii Tel Verde spun că majoritatea apelurilor sunt serioase și polițiștii dau amenzi acolo unde se constată încălcarea legii.

Astfel că, într-o lună au fost peste 1.000 de reclamații. Majoritatea apelurilor la Tel Verde reclamă nepurtarea măștii de protecție.

Oamneii legii atrag însă atenția asupra faptului că ar fi bine să facem o diferențiere între ceea ce este urgent și ceea ce nu este. Un apel la 112 poate să salveze o viața. Linia Tel Verde a Ministerului de Interne nu reprezintă neapărat o intervenție cu caracter urgent. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite