Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Urmărit din Bârzava și până la Arad de către Poliție și oprit prin împușcare pe str. Andrei Șaguna

Urmărit din Bârzava și până la Arad de către Poliție și oprit prin împușcare pe str. Andrei Șaguna
Comentează 2

În noaptea de joi spre vineri (14.08) în jurul orei 1,00, Poliția Rutieră a urmărit de-a lungul Drumului Național 7 un microbuz Peugeot cu nr. de Austria și care nu a vrut să oprească la un filtru al poliției în localitatea Bârzava.

În cele din urmă microbuzul a fost oprit pe str. Andrei Șaguna din municipiul Arad, după ce polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani, ”a fost împușcat în partea din spate pe partea stângă a toracelui, cu ieșirea glonțului pe partea din față la nivelul hemitoracelui stâng”, după cum ne-a declarat un martor, care i-a acordat și primul ajutor, până la sosirea echipajului SMURD. Ulterior, șoferul a fost transportat la Spitalul Județean Arad de către echipajul SMURD, viața lui fiind în afara oricărui peroicol.

Până în acest moment nu se cunoaște motivul care l-a determinat pe conducătorul auto să fugă de Poliție.

Iată și poziția Biroului de Presă al IPJ Arad, 14 08, ora 08:38:

”La data de 13 august 2020, în jurul orei 23:00, Poliția Orașului Lipova a fost sesizată prin apel 112, cu privire la un scandal între două persoane în localitatea Căpâlnaș.  La fața locului, s-a deplasat de îndată un echipaj de poliție, iar, la momentul sosirii acestuia un bărbat a demarat pe D.N. 7, cu un autoturism, spre localitatea Lipova. Polițiștii l-au urmărit pe acesta, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase, fiind constituite trei filtre rutiere (Lipova-Vladimirescu-Arad) și dat în consemn. Bărbatul a ajuns astfel în municipiului Arad, unde a circulat doar pe contrasens, iar pentru oprirea acestuia, după efectuarea somaţiei legale, s-a impus executarea unor focuri de armă în direcţia roţilor din spate ale autoturismului.  Pe strada Andrei Șaguna din municipiu, conducătorul auto, un bărbat de 64 de ani, cetățean austriac, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu un indicator rutier. Întrucât barbatul era rănit în zona umărului, la fața locului a fost solicitată de urgență o ambulanță, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.  În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale care se impun”.

 

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite