Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi în valoare de 46.000 lei în lunile august și septembrie unor operatori de servicii din Arad

 Amenzi în valoare de 46.000 lei în lunile august și septembrie unor operatori de servicii din Arad
Comentează 1

Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale Poliția Locală a aplicat 26 amenzi, în valoare de 46.000 lei în lunile august și septembrie unor operatori de servicii din Arad, contractori de lucrări publice care au efectuat lucrări edilitar - gospodărești fără a deține aprobările prevăzute de HCLM 136/2020 (stabilirea modului de eliberare a Acordului/autorizației privind racordul la rețelele tehnico-edilitare și a Avizului de săpătură realizate pe proprietăți aparținând domeniului public al Municipiului Arad). Străzile afectate au fost Andrei Mureșanu, Libertății, Horia, Ion Creangă, Barbu Lautaru, Pompei, Dunării, Războieni, Petru Rareș, Ștefan cel Mare, N.Bălcescu, Decebal, Unirii, Muncii, Caransebeș, Orșova, M. Kogalniceanu, Condurașilor, Pionierilor, Griviței, Pădurii, Ecaterina Teodoroiu, Vârful cu Dor,  bulevardele  Revoluției și  Iuliu Maniu.
Două treimi din amenzi au fost aplicate unei singure firme, care a ocupat și în luna august prima poziție în topul contractorilor contravenienți.  
În situația în care deteriorările produse străzilor, podurilor, parcărilor, pistelor de biciclete, trotuarelor, aleilor și spațiilor verzi nu sunt remediate prin aducerea la starea inițială în termen de zece zile de la luarea la cunoștință a procesului verbal, se vor aplica sancțiuni suplimentare, cu amenzi până la 1600 lei pentru fiecare săpătură. De altfel, 4 din cele 13 procese verbale întocmite în septembrie vizau nerespectarea acestor prevederi, cuprinse în  art.100 lit. ”q” din hotârâre.
Regulamentul aprobat prin HCLM 136/2020 este obligatoriu pentru persoanele fizice și juridice care execută lucrări aferente rețelelor tehnico-edilitare amplasate pe domeniul public al Municipiului Arad. Realizarea intervențiilor în teren survine doar conform condițiilor și termenelor stabilite, după caz, în Avizul de săpătură/Avizul de intervenție în regim de urgență (pentru eliminare avarii), emis de Primarul Municipiului Arad. 
Poliția Locală Arad reamintește persoanelor juridice și fizice autorizate care execută lucrări edilitar - gospodărești pe domeniul public să se conformeze cerințelor  prevăzute de HCLM  nr. 136/2020 privind ridicarea materialului rezultat din săpături direct în mijloacele de transport. De asemenea, trebuie respectate normele impuse de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru a evita aplicarea măsurilor sancționatorii, în ceea ce privește obligația de semnalizare a lucrărilor care se execută pe respectivele drumuri publice.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite