Life Ultima oră
Adrian, Max și o poveste cu final fericit
Adrian, Max și o poveste cu final fericit
18/11/2020 ⋅ 0 comentarii

În vremuri în care veștile despre boală și decese par a umple rețelele de socializare și pagini de ziare, poveștile cu final fericit sunt adevărate guri de oxigen, menite parcă a mai pune un pic de pansament pe ”rănile” timpului marcat de pandemie.

O astfel de poveste cu happy end a fost relatată de Ministerul Afacerilor în mediul online. O poveste care îi are ca personaje principale pe polițistul Adrian și pe Max, un câine salvat din nepăsarea semenilor.

Timid și dezorientat, Max s-a apropiat, în urmă cu o săptămână, de o mașină a poliției aflată într-un filtru la Mintiu Gherlii. 

Adrian, Max și o poveste cu final fericit – povestea integrală relatată  de reprezentanții MAI:

”Acum o săptămână, Adrian se afla în filtru, împreună cu colegii săi, la marginea localității Mintiu Gherlii, moment în care au primit un oaspete neașteptat.

Un cățel dezorientat și timid s-a apropiat de mașina de poliție și, din privire, „le-a cerut” polițiștilor ceva de mâncare.

Adrian avea la el pachetul pentru ziua respectivă, pe care i l-a oferit, fără să stea pe gânduri, cățelului înfometat.

Văzând cu ce poftă mănâncă, și-a dat seama că patrupedul nu a mai mâncat de mult timp și l-a sunat pe colegul care urma să-l înlocuiască:

- Te rog să mergi la un magazin și să iei niște mâncare pentru căței. Se pare că vom avea un coleg nou.

Timp de patru zile, cățelul nu s-a mai dezlipit de colegii care erau permanent în filtru. L-au botezat Max și l-au considerat un veritabil partener. I-au asigurat mâncare, inclusiv un loc unde să doarmă pe timpul nopții.

Totuși, Adrian și-a dat seama că un asemenea suflet are nevoie de un cămin.

L-a dus pe Max mai întâi la veterinar, ca să se asigure că este sănătos, apoi la cosmetică. L-ar fi luat la el acasă, să crească alături de cățelul său, însă spațiul din apartament nu este propice. Mult mai potrivit pentru Max era o curte, unde să se simtă în largul său. Astfel, a postat un anunț de adopție pe internet.

În doar câteva ore, Adrian a primit zeci de mesaje de la oameni care doreau să-l adopte pe Max.

- Tot ce doream era ca acest suflet să ajungă la cineva care să-l iubească cu adevărat și să-l îngrijească. M-am bucurat când un prieten s-a oferit să-l ia pe Max, știind că are toate condițiile și, cel mai important, afecțiunea necesară.

Alegerea lui Adrian s-a dovedit una foarte inspirată.

De fiecare dată când îl vizitează pe Max, citește în privirea lui bucurie. Și toate acestea, datorită iubirii necondiționate și îngrijirii pe care i le oferă noua sa familie.

Florin și Rodica, vă mulțumim că l-ați primit pe Max în sânul familiei voastre!

Apreciem gestul colegilor care au avut grijă de acest suflet nevinovat și l-au ajutat să-și găsească un cămin, pentru că acest lucru demonstrează sensibilitate și empatie.

Toți sunteți oameni minunați!”, au scris reprezentanții MAI pe pagina de socializare.

Foto: Facebook / MAI

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.