Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Analiză: Octombrie și noiembrie, cele mai negre luni de pandemie - număr uriaș de infectări

România a tras linie după nouă luni de pandemie. Pe 26 februarie, de când se confirma primul caz de coronavirus din țara noastră, un tânăr din Gorj, au murit peste zece mii de oameni, iar numărul total al infectărilor se apropie de jumătate de milion. Situația a explodat în această toamnă, potrivit unei analize Realitatea Plus, iar pentru cei care nu cred în extinderea exponențială a virusului, noiembrie este cea mai înspăimântătoare dovadă: într-o sigură lună, care nici măcar nu s-a încheieat, s-au imbolnavit și au murit aproape la fel de mulți oameni cât în toate cele 7 luni dinainte la un loc.

Analiză: Octombrie și noiembrie, cele mai negre luni de pandemie - număr uriaș de infectări
Comentează 0

În linii mari, evoluția pandemiei COVID-19 în România nu a fosr diferită, în linii mari, de cea la nivel europeanl. Astfel, vârful curbei de primăvară, așa-numitul prim val, a fost atins în aprilie, când s-au centralizat 9.995 de cazuri și un vârf al deceselor zilnice de 31.

După ridicarea stării de alertă, în lunile mai și iunie, curba evoluției a intrat pe o pantă descendentă, cu o "groapă" de aproximativ trei săptămâni, în iunie. De la sfârșitul acelei luni, evoluția a intrat din nou pe o curbă ușor ascendentă, cu intervale de platou. Viteza de răspândire a virusului a explodat însă la începutul lunii octombrie, în condițiile în care și numărul testelor a crescut semnificativ. 

În octombrie au fost centralizate 113.767 de noi cazuri, aproape triplu față de septembrie, pentru ca în noiembrie să fie 209.000 până în data de 26, adică aproape la fel de mulți cât în toate celelalte luni la un loc.

FEBRUARIE - 3 (cazuri noi)

MARTIE - 2.242

APRILIE - 9.995

MAI - 7.017

IUNIE - 7.713

IULIE - 23.916

AUGUST - 36.654

SEPTEMBRIE - 40.032

OCTOMBRIE - 113.767

NOIEMBRIE - 208.010 (până pe 26, inclusiv)

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite