Național Ultima oră
Se sting veteranii! Sublocotenent (rtr.) Vasile Atudori a încetat din viață la 97 de ani
Se sting veteranii! Sublocotenent (rtr.) Vasile Atudori a încetat din viață la 97 de ani
07/12/2020 ⋅ 0 comentarii

Ne despărțim de încă un erou, sublocotenent (rtr.) Vasile Atudori. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Bazei 95 Aeriană "Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu". 

Parte a ființei noastre naționale, a plecat dintre noi sublocotenent (rtr.) Vasile Atudori din comuna Brusturoasa, județul Bacău, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, în vârstă de 97 de ani.

Moș Vasile, așa cum îi spuneau oamenii, a reprezentat un exemplu pentru generațiile următoare și un model de ambiție, curaj, onoare și devotament.

Pildă de urmat, a continuat să țină în mâini drapelul și în inimă iubirea de patrie, o prezență activă în viața societății, această legendă vie a constituit confirmarea citatului poetului nostru național, Mihai Eminescu, care spunea că ”patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară”. 

Veșnică amintire și recunoștință pentru sacrificiul vieții pe care ați pus-o în slujba patriei!

 Foto: Facebook / Baza 95 Aeriană "Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu" 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.