Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Panfora Oil nu va exploata resursele din zona Curtici

Epopeea exploatărilor planificate în perimetrul EX6-Curtici pare că a ajuns la final, după zeci de procese intentate de fiecare dintre părți. Inițial, Panfora Oil & Gas,  firma maghiara aparținând  gigantului MOL, ar fi trebuit să exploateze gaze de șist la Curtici. Ulterior, s-a anunțat că era vorba de gaze convenționale și petrol, urmând să fie prospectat volumul de hidrocarburi din terenurile aflate în perimetru.

Panfora Oil nu va exploata resursele din zona Curtici
Comentează 0

Deși licența obținută în mod abuziv de a intra cu sondele pe terenurile de la Curtici a fost retrasă prin hotărâre judecătorească, este o victorie a comunității locale în frunte cu avocatul Florin Bornea, dar și alaturi de omul de afaceri Dimitrie Muscă.  Asociația "Salvăm Câmpia de Vest" a ieșit învingătoare, mai ales ca cei de la Panfora au încercat să obțină și prin hotărâri de Consiliu Local de la toate primăriile din zona dreptul de a intra cu utilajele pentru a măsura hidrocarburile din subsol. 

"Este o victorie foarte mare, pentru că era foarte nedreaptă intrarea lor într-un bazin agricol foarte puternic. Producem mâncare pentru semenii noștri în condiții de criza, se plang oamenii că prețurile la alimente cresc. Doresc să mulțumesc tuturor care au participat la mitingurile pe care le-am organizat. Florin Bornea, avocatul de mare ținută și caracter care ne-a susținut cauza merită toată aprecierea arădenilor. Neavând susținerea financiară, s-a constituit Asociația "Salvăm Câmpia de Vest", in care s-au alăturat primarii zonelor vizate,preoții ,pentru aceasta cauza de a nu îmbolnăvi oamenii, de a nu face agricultură printre sonde, care ar fi însemnat infiltrarea multor substanțe chimice foarte păguboase. Avocatul care ne-a reprezentat a mers în toate procesele, care au fost câștigate în mare parte. Multa lume a trecut pe langa aceste fenomen și nu și-a dat seama că nu era vorba numai de Curtici, ci și de toată zona Aradului. Ei au prospectat zona Curtici și Dorobanți să își plaseze sondele, dar din fericire nu au reușit", a spus Dimitrie Muscă.


Scrie un comentariu

trimite