Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

43 migranți ascunși în două automarfare la granița de Vest

Poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni au depistat 43 de migranți de origine afro-asiatică, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu semințe de floarea soarelui și mase plasice, cu scopul de a ajunge în diferite state din vestul Europei.

43 migranți ascunși în două automarfare la granița de Vest
Comentează 0

În data de 15.11.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Republica Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui pentru o societate comercială din Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase migranți.

Persoanele depistate au fost preluate și transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani. Aceştia au solicitat o formă de protecţie în ţara noastră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii pakistanezi, la finalizarea acestora urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, conducând un automarfar înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta România -Italia. Și de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, în baza analizei de risc, descoperind astfel, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 37 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost transportate la sediul sectorului, unde, s-a stabilit că sunt cetăţeni de origine afro-asiatică ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale. 

 


Scrie un comentariu

trimite