Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comisia Europeană invită România să intre în Spaţiul Schengen

Comisia Europeană a solicitat miercuri Consiliului Uniunii Europene să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României și Croației să participe pe deplin la spațiul Schengen, subliniind că sub conducerea președinției cehe, la 8 decembrie, Consiliul Justiție și Afaceri Interne va vota cu privire la participarea deplină a Bulgariei, României și Croației la spațiul Schengen fără controale la frontierele interne, scrie caleaeuropeana.ro.

Comisia Europeană invită România să intre în Spaţiul Schengen
Comentează 0

„A sosit momentul să permitem Bulgariei, României și Croației să devină membri cu drepturi depline ai spațiului Schengen, așa cum este dreptul lor. Continuarea întârzierilor în acest sens riscă să înstrăineze cetățenii acestor țări în mod nejustificat și într-un moment în care Europa trebuie să se unească mai mult. Un spațiu Schengen extins va face UE mai puternică, atât pe plan intern, cât și pe plan mondial”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene.

Intraţi AICI pentru detalii.

Potrivit comisarul.ro, Ylva Johansson, comisarul pentru Afaceri Interne, a declarat că România, Bulgaria și Croația sunt pe deplin pregătite pentru a intra în spațiul Schengen, arătând că așteptarea a fost prea lungă. „Este momentul să mai intre încă trei state, pentru un spațiu Schengen mai puternic cu România, Bulgaria și Croația. E momentul să le spunem bine ați venit (...) Mă aștept de la statele membre să ia această decizie importantă, istorică și în intersul nostru, al tuturor", a afirmat comisarul european, subliniind că cele trei state au dat dovezi solide că au îndeplinit condițiile tehnice pentru aderarea la Schengen.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: romanialibera.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite