Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul de retehnologizare a CET aşteaptă rezultatul evaluării, după ce a fost declarat eligibil

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal a vizat aprobarea acordării în avans a ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad. Este vorba despre suma de 10.985.000 lei, aferentă sezonului rece 2022-2023, care va fi folosită în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale, având în vedere că furnizorii au căpătat prostul obicei să ceară plata în avans...

Proiectul de retehnologizare a CET aşteaptă rezultatul evaluării, după ce a fost declarat eligibil
Comentează 0

La fel cum ne-au obişnuit deja, consilierii USR au preferat să se abţină, cerând tot felul de explicaţii care nu sunt de natură însă să ţină de cald arădenilor care încă se încălzesc în sistem centralizat. Din fericire însă proiectul a trecut, fiind votat de restul consilierilor municipali, care au dat dovadă de mult mai mult realism.

Răspunzând unei interpelări venite din partea USR, primarul Călin Bibarţ a ţinut să menţioneze că proiectul de retehnologizare a CET a fost declarat eligibil şi este în faza de evaluare. „Proiectul de retehnologizare presupene investiţii de peste 100 de milioane de euro. Suntem eligibili, suntem pe locul al III-lea pe ţară, astfel încât proiectul este în faza de evaluare acum”, a spus primarul Bibarţ, care a precizat că acum urmează să se plătească diferenţa dintre preţul plătit de populaţie şi preţul facturat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite