Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Virozele fac ravagii: câţi arădeni au ajuns la Judeţean cu afecţiuni respiratorii şi câţi copii au fost diagnosticaţi cu gripă

Virozele fac ravagii în România, care se confruntă cu o creştere accelerată a numărului de cazuri. De altfel, conform specialiştilor, la fiecare caz înregistrat există alte cinci sau şase nedepistate. La Arad, potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nu mai puţin de 194 de persoane s-au prezentat cu diverse afecţiuni respiratorii, iar secţiile de pediatrie sunt aproape pline.

Virozele fac ravagii: câţi arădeni au ajuns la Judeţean cu afecţiuni respiratorii şi câţi copii au fost diagnosticaţi cu gripă
Comentează 0

„Patru pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, au fost diagnosticați cu virusul gripal, de tip A!  Pacienții sunt patru copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică de gripă, existența virusului fiind confirmată prin testare efectuată la Institutul Cantacuzino. Copiii, doi din municipiu și doi de pe raza județului au fost internați în Secția Clinică Pediatrie II, în stare stabilă, doi dintre ei, fiind deja externați.

În ultima săptămână, 194 de cetățeni (113 minori și 81 de adulți) s-au prezentat la spital cu afecțiuni respiratorii, iar 69 dintre ei au necesitat internare – 57 de minori și 12 adulți.

La această oră în secțiile de pediatrie - cu un total de 58 de paturi - sunt internați 44 de pacienți”, susţin reprezentanţii unităţii.

Pe de altă parte, trebuie spus că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, le recomandă părinţilor ai căror copii au simptomele unor viroze să încerce să evite deplasările la camerele de gardă dacă copilul nu este deshidratat, subliniind că, în cazul copiilor care au simptome „relativ uşoare”, trebuie avut în vedere raportul dintre beneficiile prezentării la camera de gardă a unui spital şi riscul contractării altor virusuri, scrie g4media.ro care citează news.ro.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite