Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majorări salariale pentru funcționarii din administrația locală

Pe ordinea de zi a sedinței ordinare a Consiliului Municipal Local de astăzi s-a regăsit și un proiect care reglementează salariile de bază ale angajaților Primăriei Arad. 

Majorări salariale pentru funcționarii din administrația locală
Comentează 0

Din anul 2019 şi până în prezent salariile de bază ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Arad nu au suferit nicio modificare, acestea fiind stabilite în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 241/2019 privind stabilirea salariilor de bază aferente funcțiilor publice și contractuale din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” aplicabile aparatului de specialitate al Primarului Muncipiului Arad. Salariile de bază pentru funcţiile de execuţie se determină corespunzător gradaţiei deţinute prin aplicarea succesivă a majorărilor prevăzute la art. 10 alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017.

„Funcțiile de conducere aproape că se dublează, în vreme ce funcțiile de execuție cresc cu 20%. Nu se justifică această modificare, dacă vreți să mobilizați oamenii”, a spus consilierul USR, Florin Stana. 

Este parțial incorect ceea ce spuneți. Încercăm să aliniem actualele salarii la Consiliul Județean, unde s-au mărit de 3 ori în ultimii ani, iar la noi nu a fost nicio majorare timp de patru ani de zile. Salariile au rămas cu mult în urmă. Creșterile salariale la funcțiile de execuție sunt între 20 și 23 la sută, cele de conducere sunt mai mari procentual, altfel ne pleacă oamenii. Vorbesc de salariile brute. Am avut și exemple, era vorba să dăm drumul la concurs, că mai mult de trei luni de zile nu stă.  Dar faptul că ani de zile au stat cu ele mici, putem calcula în patru ani cât au pierdut. Astfel, am încercat să echilibrăm un pic, plus că majoritatea sunt la gradația maximă. Un debutant nu e foarte încântat să vină în aceste condiții”, a afirmat edilul Călin Bibarț.  

„În celelalte municipii din Romania, situația nu stă deloc astfel. Vă pun la dispoziție o mapă cu informații comparative atât față de alte instituții din țară cât și față de Consiliul Județean”, a spus viceprimarul Lazăr Faur. 

Proiectul salariilor de bază a celor din Primărie a trecut cu 14 voturi pentru și 7 abțineri (grupul USR). 

Salariile de execuție sunt cuprinse între 3198 și 6266 de lei brut, iar cele de conducere pot ajunge până la 16640 de lei, salariu brut (administrator municipiu). 

 

 


Scrie un comentariu

trimite