Local

Deținutul evadat, în iulie, de la Timișoara a băgat Penitenciarul Arad în datorii

20.09.2019 ⋅ 0 comentarii

Ion Murariu, deținutul de 41 de ani, care a evadat pe 12 iulie de la Timișoara, nu numai că a pus pe jar Poliția, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și gardienii, dar a băgat și Penitenciarul Arad, unde era încarcerat, în datorii.Au trecut mai bine de două luni din momentul evadării, iar Murariu este de negăsit, în ciuda eforturilor făcute de forțele de ordine. Imediat după ce s-a descoperit dispariția sa, aproximativ 50 de lucrători de penitenciar de la Arad au pornit în căutarea sa, folosindu-și autoturismele proprii. Au făcut sute de kilometri fără ca nimeni să le deconteze benzina și motorina. „Având în vedere că a fost vorba despre o situație specială, toată lumea a fost de acord să plece în căutarea evadatului cu mașinile proprietate personală. Acum, așteptăm să ne primim banii pe combustibil, bani care însă nu au mai venit. Și nu știm când îi vom primi”, susține unul dintre angajații Penitenciarului.

Contactat telefonic, Adrian Briciu, liderul Sindicatului Lex et Voluntas, cel mai mare sindicat din cadrul Penitenciarului Arad, confirmă existența datoriilor, însă susține că a luat legătura cu conducerea departamentului financiar din cadrul unității care i-a transmis că plățile vor fi făcute săptămâna viitoare. „Am fost asigurat că toate restanțele vor fi achitate săptămâna viitoare. O parte din sumă a sosit deja de la București, iar restul va veni săptămâna viitoare. Oamenii au de încasat între 200 și 400 de lei de persoană”, susține Briciu. Acesta ține să menționeze că întârzierile se datorează celor de la București, care au stabilit bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor pe trimestrul al III-a.

Deficitul de personal înseamnă ore suplimentare

În ceea ce privește plata orelor suplimentare, una dintre marile probleme cu care s-a confruntat Penitenciarul Arad, liderul Sindicatului Lex et Voluntas susține că lucrurile au intrat în normal. „Au fost acțiuni de protest care au culminat cu atenționarea conducerii că nu vom mai intra în serviciu. Având în vedere că statul de funcții al Penitenciarului este ocupat doar în proporție de 70%, angajații trebuie să facă lună de lună ore suplimentare. Asta înseamnă pentru fiecare om între 15-20-30 de ore pe lună”, a mai spus Adrian Briciu.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro