Administratie

Camin cultural modern la Sambateni

17.11.2006 ⋅ 0 comentarii

* Investiţie de aproape un miliard şi jumătate

Localnicii S?mbăteniului vor avea, de anul viitor, un cămin cultural nou-nouţ. Primarul Petru Nicoară declară că a cumpărat clădirea drept o ruină, de la Parohia ortodoxă, căreia i se atribuise, după 1989, cu toate că, ?nainte, acolo funcţionase tot un cămin cultural. ?Am dat pe ea 10.000 de euro şi o clădire la schimb, imobilul şcolii, dar nu ne pare rău. Satul trebuia să aibe un cămin cultural, iar noi avem posibilitatea de a-i reda destinaţia pe care a avut-o?, a spus primarul.
Clădirea are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, dar proiectul prevede ample extinderi. Totul se va moderniza ?ncep?nd de la grupurile sanitare şi inclusiv scena, care primarul spune că doreşte a fi una de calitate, ?ncepută practic de la zero, unde cele două ansambluri folclorice din comună, ?Micii Dansatori? şi  ?Mugurelu?, să ?i ?nc?nte pe spectatori.
Primăria Păuliş s-a dotat cu personal pentru executarea lucrărilor de care comuna are nevoie. ?Am considerat că e mai rentabil să efectuăm majoritatea lucrărilor pe cont propriu, cu costuri simţitor mai mici?, a declarat primarul Petru Nicoară. Aşa că au fost angajaţi trei zidari calificaţi, dar şi alţi muncitori conform legii 76/2002, referitoare la angajaţii din şomaj sau ajutor social.
Costul total al investiţiei se ridică, potrivit spuselor primarului, la cifra de 1,4 miliarde de lei vechi, iar inaugurarea se va face cel t?rziu anul viitor, de Paşti.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro