Administratie

Ascultarea telefoanelor ? un subiect sensibil (si) pentru aradeni

18.01.2007 ⋅ 0 comentarii

La mai puţin de o lună de zile de când preşedintele Traian Băsescu condamna cu vehemenţă comunismul, Guvernul emite o ordonanţă prin care fără acceptul judecătorilor, se vor asculta telefoanele şi se vor face controale în conturile bancare ale românilor. Astfel, în sondajul nostru de astăzi i-am întrebat pe arădeni ce părere au despre acest lucru şi dacă de acum înainte se vor simţi în siguranţă sau nu. Iată ce ne-au răspuns oamenii cu care am stat de vorbă:

Rusu Leontina, casnică: „Nu este normal. Trăim într-o ţară democrată şi avem dreptul la libertate. Avem conturi câte vrem noi şi, de asemenea, telefoanele sunt ale noastre personal, aşa că, nimeni nu are dreptul să ne controleze.”
Vasile Viorel, inginer: „Da, eu sunt de acord cu această decizie. Aşa se pot depista toţi cei care fură. Pe mine unul nu mă deranjează că îmi vor fi ascultate telefoanele, deoarece nu am nimic de ascuns. Mă simt în siguranţă!”
Pintea, inginer: „Nu cred că m-ar influenţa cu ceva. Scopul celor care au decis acest lucru este probabil depistarea infractorilor. Într-adevăr, acest lucru este tipic comunismului, dar nu avem ce face, ne vom supune. Pe mine nu mă deranjează şi mă voi simţi mai în siguranţă ca şi până acum!”
Lazăr Maria, pensionară: „Nu pot să condamn ordonanţa, să acuz sau să zic că procedează bine prin ceea ce fac. Pe mine personal nu mă va atinge cu nimic. Nu am conturi în bancă. Şi în ceea ce priveşte înregistrarea convorbirilor, nu ştiu ce să zic. Nu mă tem de nimic! Cei din Guvern probabil că ştiu ce e mai bine pentru popor, de aceea au luat această hotărâre.”
Negoită Eduard, mecanic: „Suntem o ţară democrată şi nu mi se pare corect să fim urmăriţi. În fond şi la urma urmei fiecare face ce vrea şi îşi deschide în bancă câte conturi doreşte. Eu unul nu sunt de acord cu această decizie. Ne întoarcem pe vremea comuniştilor!”
Hord Codruţ, şomer: „Nu concep aşa ceva. Este o absurditate! Cum să ne fie ascultate telefoanele? Păi, sunt problemele mele personale, intimitatea mea! Nu se poate aşa ceva. Cum a avut curaj preşedintele să acuze comunismul când uitaţi ce măsuri ia? Exact ca pe vremea aceea! Înseamnă că nu suntem o ţară democrată!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro