Administratie

Locuri de casa pentru tineri

27.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Peste 180 de locuri de casă vor fi atribuite de primăria comunei Macea. 84 dintre acestea vor fi acordate tinerilor cu titlu gratuit, cu condiţia să îşi construiască case, iar 70 vor fi scoase la licitaţie.
Prin lege, terenurile cu titlu gratuit alocate tinerilor ar trebui să aibă o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, însă primăria le-a parcelat pe suprafeţe de 500 de metri pătraţi, pentru cei 200 de metri pătraţi în plus, beneficiarii acestora urmând să plătească o chirie modică.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii doritori sunt următoarele: să nu aibă vârsta mai mare de 35 de ani; să nu deţină în proprietate locuinţă sau alte terenuri destinate construcţiilor de locuinţe şi să aibă domiciliul în comuna Macea.
„Până acum peste 50 de tineri şi-au depus dosare la primărie pentru a obţinere terenuri cu titlu gratuit. Sperăm să nu fie mai mulţi decât numărul de parcele de teren pe care le avem de atribuit. Oricum ne vom strădui să îi împăcăm pe toţi”, a spus primarul localităţii - Ioan Mercea.
Cât despre cele 70 de parcele de teren care vor fi scoase la licitaţie, preţul acestora nu a fost stabilit încă. Edilul şef a precizat că a fost chemat un evaluator care să stabilească sumele cu care vor fi vândute. Cert este însă că, în anii trecuţi astfel de terenuri au fost scoase la vânzare la 4-5 euro pe metru pătrat. „Acum suntem în stadiul de intabulare a acestora, iar apoi vom face CF-urile pentru fiecare. Şi, de îndată ce se va stabili preţul acestora vor organiza şi licitaţia. La finalizarea construcţiilor, cei care vor achiziţiona aceste terenuri vor beneficia de toate utilităţile: curent, gaz apă şi vom repara şi drumurile”, a mai subliniat Ioan Mercea.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro