Informatii

?Ziua usilor deschise? la Biserica Adventista din Cuvin

29.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Cuvin a organizat, sâmbătă, un program special de cunoaştere şi bună relaţionare cu comunitatea locală, sub genericul „Ziua uşilor deschise”. Cu această ocazie, la programul religios au participat, pe lângă membrii bisericii, personalităţi importante precum Mircea Luca, primarul comunei Ghioroc, Gheorghe Morariu, viceprimarul comunei, Ciprian Luca, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, educatoarele Gina Brusture şi Victoria Strajici, Gheorghe Leric şi Ion Bugariu, reprezentanţi ai Bisericii Baptiste locale, Virgil Valea, profesor  şi consilier local, Liţa Jiga, Mărioara Şerdean şi Nelu Popa.
Cuvântul de bun venit a fost rostit de pastorul bisericii, Emil Dulgheru, după care pastorul Narcis Ardelean, secretarul Conferinţei Banat – unitate administrativ teritorială a Bisericii Adventiste echivalentă mitropoliilor ortodoxe -  a făcut o scurtă prezentare a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea pe plan mondial. Potrivit datelor prezentate, Biserica Adventistă este o biserică cu acoperire mondială fiind prezentă cu activităţi organizate în 203 dintre cele 228 de state recunoscute de O.N.U. „Am avut ocazia să vedem, în imaginile prezentate, adventişti din toate colţurile lumii, din Brazilia până în ţările fostului spaţiu sovietic, şi din India până pe continentul nord american. Între preocupările de prim rang ale Bisericii Adventiste am regăsit educaţia şi sănătatea. Astfel, Biserica Adventistă deţine şi coordonează aproximativ 7000 de şcoli primare şi secundare precum şi 100 de universităţi şi academii. Spitalul adventist de la Loma Linda, California, este unul recunoscut la nivel mondial. Aici s-a făcut primul transplant de inimă de la babuin la om şi tot aici funcţionează un sistem avangardist de tratare a cancerului, cu ajutorul acceleratorului de protoni. Pentru a putea fi condusă eficient, Biserica Adventistă este împărţită, la nivel mondial, în 13 subunităţi administrative numite diviziuni. Biserica Adventistă din România aparţine Diviziunii Euro-Africa, diviziune care îşi are sediul la Berna, Elveţia”, a precizat Narcis Ardelean.
„În România numărăm aproximativ 100 000 de adventişti care se închină în cele 1121 de biserici. La noi în ţară, adventiştii deţin numeroase grădiniţe, câteva şcoli primare, 3 licee (Bucureşti, Cluj, Craiova), o universitate la Cernica, îşi emit emisiunile prin Radio “Vocea Speranţei”, iar de la 1 martie 2007 vor transmite emisiuni TV, 24 de ore din 24, prin televiziunea proprie „Speranţa TV”. În zona Aradului, adventismul a pătruns la sfârşitul secolului al XIX-lea, judeţul Arad fiind astăzi unul dintre judeţele în care adventiştii sunt foarte răspândiţi” a spus pastorul Ardelean.
Programul organizat de Biserica Adventistă din Cuvin a continuat cu discursurile invitaţilor, discursuri care au avut ca idee centrală toleranţa şi libertatea religioasă. S-a prezentat relaţia stat-biserică, o relaţie de colaborare benefică pentru toţi, care duce la armonie socială şi prosperitate, cu atât mai importante cu cât integrarea în Uniunea Europeană ne obligă să purtăm cu noi cele mai înalte valori de care dispunem.
Spre încheiere a fost rostit un cuvânt biblic, pastorul Narcis Ardelean, subliniind pe baza textului din Filipeni 3: 20 că atunci când respectăm în traiul de zi cu zi calitatea de cetăţenie cerească oferită nouă prin meritele jertfei Domnului Hristos, devenim cetăţeni mai buni şi mai responsabili ai statului de care aparţinem.
Programul s-a încheiat cu o recepţie, la care participanţii au continuat discuţiile şi au apreciat specialităţile culinare pregătite de credincioasele Bisericii Adventiste din Cuvin.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro