Administratie

Matula indeamna primarii sa aprobe vanzarea spatiilor medicale

30.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Medicii de familie şi specialiştii din ambulatoriu ori din centrele medicale pot deveni, în cel mult trei luni, proprietarii cabinetelor în care îşi desfăşoară activitatea.
Legea 236/2006, prin care se modifică şi se completează OUG 110/2005 privind vânzarea spaţiilor cu destinaţie de cabinete medicale, precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical, a intrat în vigoare la 1 iulie 2006.  Conform acesteia, au dreptul să cumpere spaţiile medicii de familie, dentişti, biologii, biochimiştii, fizicienii, tehnicienii dentari şi celelalte persoane fizice cu drept de liberă practică, ce desfăşoară activităţi conexe actului medical şi care deţin în mod legal spaţiul respectiv, precum şi persoanele juridice/instituţiile de învăţământ superior medical, care, deţinând în mod legal spaţiul, au ca obiect unic de activitate furnizarea serviciilor medicale sau desfăşoară activităţi de învăţământ superior medical.
Preţul de vânzare al spaţiului medical se stabileşte diferenţiat, pe categorii de localităţi, conform Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - secţiunea a IV-a „Reţeaua de localităţi”, cu modificările ulterioare. Preţurile stabilite pot fi diminuate de către comisie cu câte 10%, dacă clădirea este mai veche de 30 de ani sau dacă spaţiul este situat într-o localitate cu deficit de medici. În cazul în care proprietarul spaţiului şi terenului aferent nu deţine întreaga documentaţie necesară vânzării, termenul poate fi prelungit până la maximum 60 de zile.
Potrivit legii, preţul de vânzare al spaţiilor se va plăti de cumpărător la încheierea contractului sau, în condiţiile OUG, în rate.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, recomandă primarilor şi consiliillor locale din judeţul nostru importanţa scoaterii la vânzare a spaţiilor cu destinaţie de cabinete medicale. „Fac un apel la toate consiliile locale să aprobe vânzarea cabinetelor medicale. Puterea unei comunităţi locale este dată de capacitatea de a sta pe propriile-i picioare, în toate domeniile. Iar domeniul sănătăţii este unul dintre cele mai importante. Prin achiziţionarea cabinetelor de către cadrele medicale, comunitatea locală are certitudinea că îşi păstrează medicii în localitate”, a declarat Iosif Matula, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro