Informatii

Inceput de saptamana sarac pentru comerciantii din Piata Catedralei

30.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Dacă până nu demult, Piaţa Catedralei era cel mai cotat târg din oraş, acest lucru s-a schimbat radical odată cu venirea frigului. În cursul dimineţii de ieri, abia că aveai ce să-ţi cumperi din piaţa de legume – fructe. Câţiva comercianţi îngheţaţi, care îi puteai număra pe degete, cumpărători la fel de puţini, şi maidanezi care dădeau târcoale în jurul coşurilor de gunoi, în speranţa că vor găsi ceva de mâncare, cam aşa arăta Piaţa Catedralei, ieri în jurul orei 10.00 dimineaţa.
Ofertă bogată la…coroane!
Cumpărătorii, nici ei nu se prea înghesuiau. Adevărul e că nu prea aveai ce să cumperi. Ofertă săracă! Câţiva cartofi, îngheţaţi şi ei, câteva căpăţâni de varză acră, mai o portocală, un măr…şi cam atât. La raionul de flori în schimb, dominau coroanele. Măcar la astea să mai facă lumea nişte bănuţi, o coroană vorba aia, oricât de sărac ai fi, când vine momentul, tot trebuie să o cumperi. Cerşetorii, şi ei la datorie. Unul şchiop, altul ciont, unul în cărucior, altul târâş, abia că mai poţi respira de ei. Nu poţi trece liniştit, fără să auzi cum te strigă, te imploră pur şi simplu ca să le dai un ban.
Veste reflectorizante
În sectorul destinat artizanatelor, nici urmă de cumpărători, nici măcar vizitatori. Comercianţii discută între ei: „Auzi, oare e adevărată faza cu aviara? Nici nu ştiu ce să mai cred! Eu i-am zis totuşi la nevastă-mea să nu mai cumpărăm carne de pui”. Altul: „Eu zic că iar e vreo propagandă de-a lor!” Aşa e când te plictiseşti, bine măcar că au cu cine împărţi o vorbă. Conducătorii auto trebuie să ştie însă că îşi pot achiziţiona de la tarabele cu artizanate şi accesoriile obligatorii odată cu integrarea, adică vestele reflectorizante. 
***
Aerul sărac care predomina ieri în Piaţa Mare, se justifică oarecum. Început de săptămână, arădenii abia şi-au revenit după un week-end incendiar, distracţii, chefuri, context în care poate şi-au cheltuit şi toate economiile. Atunci, pentru ce să mai dea o vizită prin piaţă, dacă tot nu au ce să-şi cumpere…

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro