Administratie

Trei minori ? depistati la Nadlac

01.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Trei minori care încercau să iasă ilegal din ţară a fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac. Aceştia au fost observaţi de către  poliţistul de frontieră planificat în postul de control acces P.T.F. Nădlac în tim ce se deplasau pe jos, pe partea stângă a coloanei de automarfare spre intrarea în perimetrul punctului de frontieră. În apropierea tonetei de acces în P.T.F. Nădlac, cele trei persoane au fost oprite şi legitimate.
Astfel s-a aflat că persoanele sunt cetăţeni români cu vârste cuprinse între 15 si 17  ani. Minorii au declarat că sunt elevi la diferite scoli din  municipiul Drobeta Turnu – Severin şi sunt prieteni. Deoarece unul dintre ei are părinţii plecaţi la munca în Italia şi foarte mulţi prieteni care lucrează în aceasta ţară s-au hotărât să-i urmeze şi ei.
Minorii nu aveau acordul părinţilor pentru a se deplasa în străinătate şi astfel, s-au hotărât să găsească o metodă de a ieşi ilegal din ţara. În data de 29.01.a.c, s-au întâlnit în municipiul Drobeta Turnu – Severin, unde au plătit suma de 100 euro unei persoane care i-a transportat până în apropierea P.T.F. Nădlac. De aici, s-au deplasat pe lângă coloana de automarfare cu intenţia de a găsi un TIR în care să se ascundă. Tinerii au mai relatat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria şi în continuare până în Italia. Tânărul ai cărui părinţi se află la muncă în Italia, a spus că nu intenţiona să rămână la ei, ci să se deplaseze la nişte prieteni care muncesc în alt oraş italian pentru a-şi găsi şi el de lucru. Ceilalţi doi minori au recunoscut că intenţionau să-l procedeze la fel.
„Lucrătorii noştri au luat legătura cu postul de poliţie din localitatea de domiciliu a celor trei minori şi au fost informat părinţii, respectiv rudele acestora, urmând ca unul dintre aceştia sa se deplaseze la sediul instituţiei noastre pentru a-i însoţi acasă”, ne-a declarat comisarul Florin Oprişa – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro