Informatii

?Un plus de normalitate pentru aradeni?

01.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu asociaţiile PAEM şi Millenium Center derulează în această perioadă proiectul „Un plus de normalitate pentru arădeni”. Finanţat prin programul Phare 2004, acesta vizează promovarea democraţiei, a drepturilor omului, a statului de drept precum şi a luptei împotriva  corupţiei în Arad. Derulat pe o perioadă de 12 luni, cu un buget de 35.900 euro, proiectul va consta în monitorizarea a 20 de contracte publice ale autorităţilor locale, implicarea a 6500 de cetăţeni, a 55 de  reprezentanţi ai diferitelor organizaţii neguvernamentale în diverse sondaje de opinie pe probleme de interes local. De asemenea, 50 de reprezentanţi ai societăţii civile  vor fi implicaţi  în cinci proiecte de acte normative iniţiate de CLM.
„Principalele activităţi care vor conduce la realizarea obiectivelor pe care proiectul şi le-a propus  sunt participarea la şedinţele de licitaţii publice de produse şi servicii, realizarea de sondaje de opinie pe probleme de interes local, implicarea în procesul  decizional pe marginea L 52/2003, realizarea unui ghid al alegatorului, organizarea unor seminarii… Deocamdată nu am stabilit contractele pe care le vom monitoriza,  de aceste chestiuni ocupându-ne până în luna martie a.c. ”, afirma Cristian Gantner, coordonator de proiect.
De asemenea, Asociaţia Pro Democraţia a editat Cartea Albastră a Democraţiei, un ghid al instituţiilor publice centrale din România. În limita stocului disponibil, lucrarea poate fi achiziţionată de la sediul Asociaţiei Pro Democraţia, dtr. Luther, nr 2, ap 10.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro