Informatii

Le-a facut figura! - TURNUL BABEL

05.02.2007 ⋅ 0 comentarii

l Pentru că se plictisea singur,  dar, mai ales, pentru că-aşa după cum a mărturisit cu…modestie – se simte încă în putere, un nigerian mai în vârstă s-a căsătorit cu o tânără de 30 de ani. Şi, ce mare brânză, veţi spune, câţi bărbaţi mai în vârstă nu se căsătoresc cu fete de 30 de ani? Păi, e, dacă precizăm că proaspătul „mire” a făcut luna trecută… 107 ani!
l Supărat nevoie mare că în sondajele de opinie iese tot „sub podiun”, ce şi-a zis Gigi Becali: las’ că le fac eu figura! Şi, le-a făcut-o cumpărându-şi…un institut de sondare a opiniei publice, GSS 2000. ei, să vedem acum cine o să-l mai întreacă în sondaje!
l E de rău, fraţilor! Aşa după cum a pronosticat un geolog din Statele Unite, actuala configuraţie a Pământului se va schimba radical. Astfel, mai întâi Africa va „migra” către nord unindu-se cu Europa, mai apoi Australia se va contopi cu Indonezia, pentru ca în final, Antartica, continentul îngheţat de la extremul sudic al Planetei, să o ia şi ea spre ţinuturi mai calde, alipindu-se de…India! În cât timp se vor petrece toate acestea? Păi, prima „mişcare” va avea loc peste circa…50 de milioane de ani, a doua peste… 75 de milioane de ani şi ultima, cea mai periculoasă, peste… 150 de milioane de ani!
l Faţă de o rată a şomajului la nivel naţional de 5,1%, rata şomajului în judeţele din vestul ţării se prezintă astfel: în Timiş - 2%, în Arad – 3,4%, în Caraş-Severin – 6,3% şi în Hunedoara – 6,5%.
l Ion Iliescu dezminte zvonurile privind originea neromânească a soţiei sale: „Mi-am cunoscut soţia în liceu, se numea Elena Şerbănescu, părinţii ei fiind români, muncitori la C.F.R. Nina a terminat liceul şi mai apoi facultatea, ea devenind inginer noi, căsătorindu-ne în anul 1951. Cine nu crede poate să verifice…”
l În statele est-europene gradul de monitorizare este de 600 de maşini la o mie de locuitori, în vreme ce în România există 147 de maşini la mia de locuitori. În această ecuaţie intră atât maşinile noi cât şi cele vechi, raport care este cam la fel în România ca şi în ţările est-europene. Deci, cum se vede, ceea ce clamează „partizanii” protecţiei mediului nu prea ţine…
l Vocea cu care vorbim în mod obişnuit are o intensitate de 60-70 de decibeli. Specialiştii atrag atenţia că o muzică care atinge 110-120 de decibeli – cum se întâmplă prin unele discoteci – poate duce la pierderea treptată a auzului. Aviz amatorilor…
l După intrarea României în Uniunea Europeană din cele 105 magazine duty-free au mai rămas doar trei situate în Bucureşti destinate exclusiv diplomaţilor.
l În Indonezia funcţionarii publici au dreptul – pe parcursul celor 8 ore de muncă – la o pauză de… somn de 40 de minute! Aceasta s-a făcut pe baza unui studiu care arată că după un somn, chiar scurt, organismul este mai vioi şi randamentul în muncă creşte. Deocamdată ştirea nu a ajuns la urechile sindicatelor noastre care vor cere precis, introducerea ei în contractele de muncă. Deşi neoficial „măsura” există la noi şi se aplică de ani buni…
l Ioan Talpeş, preşedintele Uniunii Populare Social Creştină (uf, ce nume „uşor” de reţinut, când ajungi la sfârşit nu mai ştii ce ai citit la început!) şi-a făcut publice „slăbiciunile” sale politice. Adică, mai pe româneşte cu ce partide ar accepta el să colaboreze, acestea fiind – se putea altfel? – îndeosebi P.D. şi P.L.D. De ce cu acestea şi nu cu P.I.N.-ul lui Cozmin Guşă este lesne de presupus…
l Ahtiaţi după bani, moştenitorii castelului Bran au făcut propuneri de vânzare nu numai Consiliului Judeţean Braşov ci şi altora. Precum lui Gigi Becali care mai zilele trecute a recunoscut că i s-a oferit şi lui castelul la preţul de 20.000.000 de euro, propunere pe care însă a respins-o pentru că – zicea el – „afacerea” nu este rentabilă.
l În Arad nu mai cumpără nimeni garaje, deşi mai în fiecare cartier sunt numeroase garaje de vânzare. Cauza: frica, că acestea să nu fie „sistematizate”. A se citi, demolate de către Primărie pentru te miri ce proiecte sau planuri…
l De la începutul anului şi până în prezent 100 de medici şi 300 de cadre medii sanitare au cerut să plece în străinătate, situaţie care nu pare să-l îngrijoreze prea mult pe ministru Sănătăţii care recent declara senin: „Da, dar avem zeci de mii de medici, aşa că…” Fără comentarii!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Mircea Dorgoşan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro