Informatii

Minora cu buletin falsificat la granita

05.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat şi reţinut o minoră care intenţiona să ajungă ilegal în străinătate în baza unei cărţi de identitate false. Fetiţa, în vârstă de 13 ani, domiciliată în judeţul Neamţ, s-a prezentat la ieşirea din ţară cu o carte de identitate falsă, în care anul naşterii menţionat în CNP era 1988, deşi posesoarea adevărată a documentului avea 19 ani.
Folosind tehnica din dotare, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals. Din studiul documentului a reieşit că acesta a fost imprimat printr-o alta metodă faţă de cel original, nu reacţionează sub incidenţa razelor „UV”, iar caracterul de scriere este diferit. Au mai efectuat verificări mai ample, constatând că documentul respectiv nu a fost eliberat de autorităţile române, iar CNP –ul respectiv nu a fost atribuit nici unei persoane din Romania.
Conform declaraţiei minorei, aceasta voia să se deplaseze în Italia, unde locuieşte mama sa. Ea a mai spus că a primit cartea de identitate de la mama sa din Italia, printr-un colet şi a folosit-o cu intenţia de a ajunge la aceasta, deoarece tatăl i-a distrus paşaportul şi nu doreşte să-şi dea acordul pentru a obţine alt document de călătorie.
„Au fost întocmite acte premergătoare pentru aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Minora a fost predată la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad”, a declarat comisarul Florin Oprişa – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro