Cetatenesti

Vedetele canine ale pietei de fiecare duminica

05.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Pentru că Aradul nu poate oferi o piaţă civilizată pentru iubitorii de animale (cu mese, copertine, etc.) aceştia sunt nevoiţi să se împartă sâmbăta între zona în totalitate neamenajată (e cea mai bună descriere) de lângă Casa de Cultură şi un colţ la fel de impropriu din „ocska“ (Piaţa Obor).
După ce în fiecare duminică am dat o tură pe la iepuraşi, peşti, papagali sau hamsteri am vrut să vedem ce am putea achiziţiona dacă ni-l dorim lângă noi pe cel mai bun prieten al omului. Aşadar, duminică ne-am aflat în piaţa unde se întâlnesc şi iubitorii de câini.
Vreme destul de închisă, dar atmosfera e destinsă, ofertă tentantă, prin drăgălăşenie, fotografiile o dovedesc, preţuri care se pot regla din mers, în funcţie de rasă, vârstă, pedigree. „Subiecţii“, vaccinaţi, cu carnete de sănătate, îşi arată deja colţii şi personalitatea, deşi majoritatea „fioroşilor“ bate, ca vârstă, spre două luni.
Se face schimb de telefoane, se mai vând „ponturi“, se discută pe „legea lui Nicolaescu“, aia cu acordul tuturor vecinilor dacă vrei să ţii un căţel sau o pisică în apartament. „Am nişte vecini care o ţin numai în chefuri şi scandaluri. Nu mi-au cerut niciodată acordul pentru răcnete şi muzică dată la maximum. Eu dacă vreau să am o pisică sau un câine în propriul meu apartament trebuie să respect tot felul de tâmpenii, care ies din mintea unui individ, care în loc să se ocupe de sănătate, unde oricum e un dezastru, are treabă cu câinii şi pisicile din apartamente. Dar trebuie să îi dau dreptate, ferocele mieunat al unei pisici, sau lătratul unui căţel, care, se ştie, trece de o sută de decibeli, mai ceva ca elefanţii, pot produce adevărate şocuri psihice vecinilor mei. Poate o să pună o taxă şi pe zgomotele peştilor din acvariu…“ e una dintre reacţii.
Nu sunt iertaţi nici edilii locali: „Oare chiar ar fi greu să se facă o piaţă pentru iubitorii de animale? Cu locuri unde să-ţi poţi expune civilizat ceea ce vrei să vinzi, pe sectoare, cu toalete ecologice, cu tot ce e nevoie. Poate consilierii ar trebui să ţină cont că arădenii sunt mari iubitori de câini, de pisici, de animale în general. Noi expunem câinii în portbagaje, dincolo în cealaltă piaţă, la Casa de Cultură, iepurii sau porumbeii pe „ilişul biţiclei“. Ce Dumnezeu, hai să arătăm că am intrat în Europa!“

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro