Administratie

Schimbari la regulamentul sistemului de parcare cu plata din municipiu

07.02.2007 ⋅ 0 comentarii

La următoarea şedinţă de consiliu local, aleşii municipiului vor vota complementarea şi modificarea HCLM privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată” în municipiul Arad. După intrarea în vigoare a regulamentului pentru sistemul de parcare, diferite categorii de utilizatori, în special instituţiile publice, au făcut propuneri pentru acordarea gratuităţilor pentru autovehiculele din dotarea acestora. Având în vedere că instituţiile care au solicitat gratuităţi sunt dintre cele care, prin domeniul lor de activitate, rezolvă problemele cetăţenilor, nefiind agenţi comerciali, Primăria a considerat cererile acestora justificate, motiv pentru care s-a impus complementarea capitolului „Facilităţi. Gratuităţi”, din cadrul proiectului. Astfel, pe lângă instituţiile care au primit gratuitate încă de la începutul aplicării sistemului vor mai beneficia de facilităţi şi: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, Garnizoana Arad; Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad; Judecătoria Arad; Tribunalul Arad; Apele Române – Direcţia Apelor Mureş – Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad; Autoritatea de Sănătate Publică Arad; Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare al Judeţului Arad; Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad; Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad; Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad; Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad; Inspectoratul teritorial de Muncă Arad; Serviciul Român de Informaţii UM 0556 Arad; Direcţia Generală Anticorupţie, Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Arad; Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad; Direcţia Municii şi Solidarităţii Sociale Arad şi Oficiul Judeţean pentru Consultanţă în Agricultură.
Foarte multe solicitări  pentru gratuităţi au fost primite şi de la medicii de familie din municipiu. Astfel că şi aceştia vor primi gratuităţi în împrejurări legate de asigurarea serviciilor medicale de urgenţă, cu dovada listei pacienţilor în zone de parcare, avizată de casa de Asigurări de Sănătate pe parcursul anului în curs.
De asemenea, pentru că în primul proiect elaborat au fost omise unele zone, se propune completarea regulamentului de organizare şi funcţionare, cu scopul de a fluidiza circulaţia. Astfel, Zona A de parcare se completează cu străzile: Piaţa Avram Iancu, Piaţa Catedralei, Strada Ilarie Chendi şi Piaţa Luther, zona B de parcare se completează cu strada: Salacz Gyula; Splaiul General Praporgescu – între străzile N. Grigorescu şi I. Alexandru.
În modificările aduse proiectului se mai specifică şi că pentru persoanele fizice cu domiciliul sau reşedinţa stabilite pe Bulevardul Revoluţiei sau pentru persoanele fizice care sunt proprietari sau chiriaşi ai unui imobil de pe Bulevardul Revoluţiei, abonamentul se eliberează pe o stradă aflată în vecinătatea bulevardului. Mai mult, s-a mai stabilit şi că nu se mai acordă gratuităţi pe Bulevardul Revoluţiei.
Încă o modificare a proiectului se referă la faptul că, pentru arădenii care solicită abonamentul anual, acesta se reduce consecutiv pentru fiecare an în care a fost încheiat.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro