Informatii

In pragul disperarii - Postasii aradeni ? decisi sa nu mai accepte bataia de joc a guvernantilor

07.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Ajunşi la capătul speranţelor privind condiţii mai bune de muncă şi un salariu mai mare, poştaşii arădeni au decis să riposteze faţă de ignoranţa celor care au puterea de decizie în rezolvarea problemelor lor. După o conferinţă de presă susţinută în prealabil, peste treizeci de angajaţi ai oficiilor de poştă arădene au ieşit în stradă, pichetând sediul Prefecturii. În absenţa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Gavril Popescu, liderul sindicatului arădean, Ioan Bugariu, a înaintat un memoriu subprefctului Levente Horvath, căruia i-a prezentat doleanţele celor pe care îi reprezintă.
Gestul poştaşilor, este determinat de dorinţa acestora de a scoate  C.N. Poşta Română din lista societăţilor monitorizate, unde ea a fost încadrată încă din anul 2001.  „Includerea Poştei în această listă, care e de fapt o decizie abuzivă a Guvernului Năstase, dictată de slugărnicia şi excesul de zel al unor miniştri PSD faţă de FMI, a interzis  libera negociere a salariilor şi nu a mai permis  angajarea a peste 3000 de salariaţi rezultaţi din normările efectuate anual de CNPS”, afirmă liderul de sindicat Ioan Bugariu.
Oamenii se plâng că un segment semnificativ al personalului beneficiază de un salariu minim pe economie, sumă insuficientă şi pentru plata utilităţilor locuinţei, în timp ce salariul mediu în poştă este cu 350 de lei mai mic decât salariul minim pe economie. Pe de altă parte, numărul insuficient de personal impune  muncă suplimentară din partea angajaţilor, însă fără ore suplimetare plătite, fără zile libere în contul acestora,  cu un volum de muncă mult peste normele  admise de protecţia muncii. În altă ordine de idei, parcul auto este învechit, după cum le numesc angajaţii, ele fiind „adevărate sicrie pe roţi”…
Situaţia poştaşilor arădeni şi nu numai, a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor locale şi centrale în repetate rânduri, încă începând cu  anul 2002, de când s-au tot organizat mitinguri pe aceeaşi temă. Însă rezultatul a fost acelaşi: indiferenţă!
Acum însă, protestatarii sunt decişi să nu mai renunţe la cererile lor. Aşadar, după acţiunea susţinută ieri în faţa Prefecturii vor urme alte modalităţi de a protesta. Mai precis, data de 8 februarie a.c. este ultima zi în care factorii poştali  vor pleca în cursă cu dublul greutăţii permise de normele de protecţia muncii. Tot de atunci şoferii şi mânuitorii de valori  nu vor pleca în cursele poştale în actualele maşini care ar trebui, în opinia lor să fie aruncate la fier vechi.  Miercuri, 8 februarie va fi de asemenea ultima zi în care oficiantele vor ajuta clienţii, pe răspunderea lor pentru a scurta timpii d aşteptare la ghişee, ultima zi în care salariaţii din poştă vor veni mai devreme şi vor pleca mai târziu  de la serviciu „numai ca lucrurile să iasă bine”, cu salariaţi puţini şi cu bani şi mai puţini. 
Din data de 9 februarie a.c. angajaţii nu vor mai face „clacă”, nemaiacceptând să  preia din atribuţiile altor colegi şi va respecta  cu stricteţe  procesul tehnologic.
Toate aceste probleme cu care se confruntă de atâţia ani Poşta Română, şi care se acutizează cu fiecare zi ce trece au fost aduse de asemenea la cunoştinţa tuturor parlamentarilor arădeni, indiferent de culoarea politică pentru a interveni, în limita competenţelor să stopeze aceste abuzuri manifestate asupra angajaţilor din sistem. În cazul în care negocierile cu guvernanţii nu vor ajunge la un consens, reprezentanţii Poştei îşi vor conduce acţiunile de protest până la blocarea activităţii.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro