Informatii

Agenda parlamentara - Deputatul Titu Gheorghiof: ?Speram ca, incet, incet, asezarile noastre sa creasca?

13.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Titu Gheorghiof, deputat PNL de Arad, a avut o activitate bogată în ultima săptămână atât în judeţ, cât şi în parlament. Astfel, deputatul liberal a fost la Beliu, Igneşti şi Dezna. „Atât Beliu, cât Dezna au primit fonduri care vor trebui să fie cheltuite pe investiţiile care s-au acordat. La Dezna m-a interesat foarte mult problematica canalizării şi Biserica din Dezna, unde s-a reuşit ca anul trecut să se primească 500 de milioane. Biserica era într-o situaţie critică, deoarece era construită doar în roşu şi a început să se deterioreze. La Beliu am stat de vorbă cu primarul Pavel Ţica, privind investiţiile pe care le are. La barajul de la Secaci se doreşte amenajarea unei zone turistice. Stringentă este terminarea unui drum".
Igneşti şi Dezna
În ceea ce priveşte vizita de la Igneşti, deputatul Titu Gheorghiof a subliniat că localitatea Igneşti este o aşezare foarte frumoasă, care poate să-şi revină, dar trebuie să-şi reabiliteze o porţiune de drum de 2 km până la şoseaua spre Moneasa. Mai trebuie să-şi „recondiţioneze" grădiniţa şi şcoala din comună, unde practic elevii nu au nici o vină. Condiţiile pe care le oferă grădiniţa şi şcoala nu sunt corespunzătoare pentru activitatea pe care o prestează. La Igneşti şi la Dezna este nevoie de o maşină cu care să fie transportaţi copii. Am văzut care sunt priorităţile şi am luat legătura cu cei care sunt abilitaţi să se ocupe de problematica investiţiilor pentru şcoli şi drumuri. Cu ajutorul Ordonanţei 7, care se referă la drumuri şi poduri în mediul rural ca să vină nişte bani pentru aşezările noastre".
Zădăreni şi Vinga
Sâmbătă deputatul Titu Gheorghiof s-a aflat la Zădăreni şi Vinga. „Zona de la Arad la Zădăreni, din punct de vedere al cerinţelor pentru pământ, creşte de la o zi la alta ca  preţ. Un hectar de pământ a ajuns să se vândă la 50 mii de euro şi nu este intravilan. Ar trebui făcut un ajutor pentru comuna Zădăreni datorită trecutului şi oamenilor care trăiesc în comuna nou înfiinţată. Am fost şi în comuna mea natală, la Vinga, unde s-au primit fonduri substanţiale pentru aşezămintele de cult şi Căminul Cultural din localitate. Sperăm ca, încet, încet, aşezările noastre să crească”, a subliniat deputatul arădean.
Noua sesiune parlamentară
În ceea ce priveşte priorităţile noii sesiuni parlamentare, Titu Gheorghiof a declarat: „Priorităţile mele ca deputat este posibilitatea susţinerii Guvernului Tăriceanu şi toate legile guvernării să treacă prin Parlament. Asta înseamnă ca fiecare deputat să facă un lobby susţinut în Parlament pentru a exista numărul de voturi pentru legi. Mai sunt câteva proiecte legislative care trebuie să treacă la care m-am aşezat într-un fel şi anume legile care privesc comisia din care fac parte, referitor la comisia de securitate naţională”.
Suspendarea preşedintelui Băsescu
Întrebat cum comentează declaraţia primul ministru Călin Popescu Tăriceanu de a se amâna solicitarea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu până după europarlamentare, Titu Gheorghiof a precizat: „Este ceva normal. Nu poţi să faci în aceeaşi perioadă un referendum şi europarlamentare, deoarece populaţia nu va şti ce să facă. Cred că ceea ce a propus premierul este de bun simţ şi pentru orice politician prioritatea este europarlamentarele”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro