Informatii

Autoturism cu certificat de inmatriculare fals descoperit la frontiera

15.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au oprit la ieşirea din ţară un bărbat ce încerca să scoată din ţară un autoturism cu un certificat de înmatriculare fals. Robert V., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, s-a  prezentat la P.T.F.  Nădlac, la volanul unui autoturism   marca „Opel Vectra”, cu numere de înmatriculare austriece. 
La controlul de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, a mai prezentat şi certificatul de înmatriculare al autoturismului, în care la rubrica proprietar era menţionat un cetăţean domiciliat în Austria. Folosind aparatura din dotare, poliţiştii de frontieră au observat că certificatul de înmatriculare este fals, fiind o copie color după un document autentic.
În urma verificărilor efectuate prin Punctul de Contact de pe lângă Direcţia Politiei de Frontieră Oradea, a rezultat ca autoturismul figurează radiat din circulaţie în Austria, din data de 12.04.2006.
Robert V. a declarat că în urma cu 3 săptămâni a cumpărat autoturismul contra sumei de 600 euro dintr-o piaţă de maşini din Bucureşti de la o persoana ale cărei date de identitate nu le poate preciza. Bărbatul relatează că aceeaşi persoana i-a cerut datele de identitate şi seria de paşaport, urmând să se întâlnească a doua zi. Cu aceasta ocazie a primit certificatul de înmatriculare, o asigurare internaţională şi o traducere după o procura prin care proprietarul maşinii îl împuterniceşte să conducă autoturismul.
Ialomiţeanul a mai declarat că nu a avut cunoştinţă că autoturismul este radiat din circulaţie şi certificatul de înmatriculare este fals.
Robert V. s-a ales cu acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi de punere în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat. La finalizarea cercetărilor urmează a fi prezentat în fata Parchetului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro