Politic

Helmut Duckadam - un candidat sigur pentru europarlamentare

15.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Penegiştii arădeni şi-au desemnat ieri, în şedinţa biroului permanent lărgit, candidatul pentru Parlamentul Europei. În unanimitate, Helmut Duckadam, a fost ales pentru alegerile din 13 mai să candideze pentru Parlamentul Europei. De ce Helmut Duckadam? E simplu! Este un arădean bine cunoscut, face parte din personalităţile României şi credem că poate reprezenta ţara cu cinste şi demnitate în Parlamentul european.
Dar iată câteva date biografice:
Helmut Duckadam s-a născut la 1 aprilie 1959 în Semlac, judeţul Arad,de naţionalitate germană. Absolvent al “Academiei Tehnice de Motoare şi Avioane Bucureşti” este, dacă vreţi, bine pregătit profesional şi are o cultură generală de invidiat. Faptul că ştie vorbi fluent româna, germana, engleza şi italiana este un mare avantaj pentru un europarlamentar.
De ce Helmut Duckadam face parte din personalităţile româneşti şi este cunoscut peste mări şi ţări? Istoria sportivă a lui Helmut Duckadam arată astfel: 200 de jocuri în Divizia A la UTA şi STEAUA BUCUREŞTI ca portar, campion naţional de două ori cu Steaua Bucureşti, câştigător al Cupei României cu Steaua Bucureşti, în 1986 este desemnat cel mai bun fotbalist din România, locul 5 în lume ca fotbalist tot în 1986, component al echipei naţionale, are Meritul Sportiv clasa I, Maestru Internaţional al Sportului, dar viaţa şi meritul incontestabil al acestui arădean este legat de finala Cupei Campionilor Europei din 1986. Atunci, „EROUL DE LA SEVILLA”, a câştigat cu Steaua Bucureşti cupa campionilor europeni.
De atunci şi până astăzi isprava lui Helmut de a apăra într-o asemenea competiţie patru lovituri de la 11 m nu s-a mai repetat. Este în Cartea Recordurilor, iar noi românii ne mândrim cu el.
Este membru al PNG-CD de la înfiinţare şi face parte din biroul permanent al partidului la nivel central, îndeplinind funcţia de vicepreşedinte. La Arad este preşedintele filialei. În 1989 a fost pe “meterezele” revoluţiei arădene şi este recunoscut ca unul dintre cei mai activi luptători pentru dreptate şi adevăr, posedă Certificatul de Revoluţionar 1989 cu merite deosebite. PNG-CD, filiala arădeană îl propune pe Helmut Duckadam pentru a candida la europarlamentare cu gândul că este una dintre cele mai bune propuneri.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro