Informatii

Tragedie - Un copil de 12 ani ? decedat dupa o operatie de apendicita

16.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Încă un copil, sănătos până în urmă cu câteva zile, şi-a găsit sfârşitul pe patul spitalului…. l Medicii - acuzaţi de superficialitate în diagnosticarea pacientului… l Conducerea Spitalului Clinic Judeţean s-a autosesizat demarând o anchetă internă l Colegiul Medicilor  nu  a fost încă sesizat cu privire la acest caz.
Parcă în ultimele luni, mai mult decât în alţi ani, numărul cazurilor de copii decedaţi a crescut. Din nefericire, un alt caz a cutremurat ieri Aradul când un copil de numai 12 ani, foarte bine dezvoltat, a ajuns la spital cu simptome de enterocolită care între timp s-a dovedit a fi apendicită, iar după intervenţia chirurgicală acesta s-a simţit din ce în ce mai rău, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 4 copilul decedând pe secţia ATI.
Copilul s-a simţit rău încă de săptămâna trecută, de joi, când a fost văzut de medicii de la o policlinică privată. După câteva zile, pentru că febra şi diareea persistau, copilul  a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean Arad, fiind internat în seara zilei de 13 februarie ac. la Secţia Pediatrie,  examinat fiind de către dr. Cristian Geantă. „ Boala copilului a avut un debut nespecific, dacă pot spune aşa. Iniţial părea că e vorba despre o enterocolită. Am înţeles că înainte cu câteva zile avusese febră şi diaree, însă între timp febra i se redusese.  După aceea a intrat din nou într-o stare febrilă… Părea să fie vorba despre o enterocolită în evoluţie… S-a internat în seara zilei de 13 februarie, iar a doua zi, în jurul orelor 14.00 acest a fost operat, după investigaţiile făcute între timp părând că ar fi vorba totuşi despre apendicită, lucru care însă nu putea fi spus cu certitudine decât după o intervenţie chirurgicală. Aşadar am trimis copilul la Unitatea Primire Urgenţe şi de acolo a fost trimis la Chirurgie, unde, după cum vă spuneam a fost operat miercuri, în jurul orelor 14.00. Imediat după operaţie a fost conştient, a vorbit însă după câteva ore a început să se simtă din ce în ce mai rău, la orele 4.00 acesta încetând din viaţă.” Întrebat dacă se poate vorbi despre o culpă medicală, dr. Geantă a declarat: „În situaţii din acestea, cu condiţii deosebite, când diagnosticul e greu de stabilit, se poate vorbi şi despre o culpă medicală. În condiţiile astea nu ştii care diagnostic e mai valabil,  simptomatologia fiind nespecifică. În acest interval am fost vreo 5-6 medici care au consultat copilul. Mă gândesc că va demara o anchetă în urma căreia se va vedea dacă  a fost sau nu vorba despre o culpă medicală.”
Până ieri Colegiul Judeţean al medicilor nu  a fost sesizat cu privire la acest caz. Pe de altă parte, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Arad s-a autosesizat: „Am demarat deja o anchetă internă, însă deocamdată nu putem prezenta un punct de vedere legat de o eventuală culpă medicală. În cursul zilei de astăzi (n.n. ieri) se va efectua autopsia şi abia atunci vom putea clarifica situaţia”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean, dr. Mirandolina Prişcă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro