Informatii

Atentie la varicela!

17.02.2007 ⋅ 0 comentarii

În ultima luna, sute de copii au fost afectaţi de varicelă, aşa zisa boala a copilăriei. Deşi nu necesită spitalizare, boala care debutează cu febră, secreţii nazale şi erupţii pe piele impune izolarea copilului la domiciliu, timp de aproximativ două săptămâni.
Chiar dacă în ultima perioadă numărul cazurilor s-a  redus comparativ cu datele înregistrate la începutul anului, când grădiniţele erau aproape goale din acest motiv, medicii recomandă părinţilor mare atenţie la primele semne ale bolii.
 Persoanele care au făcut varicelă în copilărie sunt imunizate pentru tot restul vieţii. Descoperiţi în faţa virusului varicelor zosterian sunt cei care nu au făcut această boală şi nu s-au vaccinat. Vaccinul antivaricelă se administrează în doua reprize: între 1 şi 10 ani şi după vârsta de 10 ani. La copii, doar 5% fac forme severe de varicelă, în schimb peste 70% dintre adulţii cu varicelă prezintă complicaţii (leziuni tisulare, bronho-pneumonie),  în cazul lor impunându-se în mod obligatoriu spitalizare.  Cine vrea să scape de infecţie, scoate din buzunar aproximativ 1 milion de lei. Investiţia merită, în condiţiile în care varicela va evolua în paralel cu gripa şi cu afecţiunile respiratorii pe întreg parcursul sezonului rece.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro