Politic

Tinerii liberali si-au prezentat candidatul pentru Parlamentul European

19.02.2007 ⋅ 0 comentarii

TNL a adus la Arad în acest sfârşit de săptămână primul candidat pentru alegerile europarlamentare. Este vorba despre vicepreşedintele TNL, responsabil cu relaţiile internaţionale, Csibi Mogor. Acesta s-a prezentat în faţa mass media arădene sâmbătă, arătând totodată şi care este programul său în cazul accederii în Parlamentul European.
Cartea de vizită a tânărului liberal este impresionantă, acesta fiind şi vicepreşedinte al iniţiativei liberale din Sud Estul Europei, calitate în care reprezintă 15 ţări din această zonă geografică. Csibi Mogor este de asemenea consilierul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, pe probleme de educaţie, fiind profesor la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj.
Principalele direcţii pe care îşi propune să le abordeze acesta în Parlamentul European se bazează mai mult pe puterea de lobby pe care o are un europarlamentar, Mogor susţinând că această calitate nu permite o prea mare implicare în propuneri legislative. În acest sens, tânărul liberal s-a declarat un militant al recunoaşterii diplomelor de studii pe tot întinsul Uniunii Europene, un susţinător al migraţiei libere a forţei de muncă, subiect pe care a şi repurtat deja o victorie prin discutarea subiectului cu ministrul ungar al economiei, discuţie în urma căreia acesta s-a declarat de acord cu deschiderea pieţei de muncă ungare pentru români.
Un alt subiect aflat în sfera sa de interes este cel al siguranţei alimentare şi a protecţiei consumatorului, tânărul liberal având în vedere generarea unor dezbateri pe acest subiect. Totodată Mogor este de părere că în lipsa unui partid ecologist în România, liberalii au datoria de a avea în vedere problematicile de profil, în acest sens fiind necesară elaborarea unor politici coerente şi clare de mediu. Şi acest subiect reprezintă o prioritate pentru el, aşa după cum a declarat acesta în vizita de la Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro